ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και ο ήλιος!

Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και ο ήλιος!

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί και σχολιάζει την προεκλογική «ατζέντα» του Αλέξη Τσίπρα, η οποία περιλαμβάνει και την εξαγγελία για τη Νέα Τούμπα

Το γεγονός ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο με ορίζοντα τον Μάιο, όταν και όπως αναμένεται θα στηθούν τριπλές κάλπες, είναι γνωστό. Με αυτό το σκεπτικό, ο Αλέξης Τσίπρας την εγκαινιάζει με αφετηρία την παρουσία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι έρχεται με γεμάτα χέρια μοιράζοντας προς πάσα κατεύθυνση. Κι όποιοι τσιμπήσουν…

 

Όχι δεν αποτελεί δικό του χαρακτηριστικό γνώρισμα. Όλοι οι πολιτικοί καταφεύγουν στα ίδια ακριβώς τεχνάσματα. Απλά τώρα τυχαίνει να είναι ο Τσίπρας. Προχθές συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και μέσα στο πακέτο των παροχών που θα εξαγγείλει συμπεριέλαβε και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Αυτό που είχε πει τον περασμένο Μάρτιο θα το επαναλάβει και τώρα τον Σεπτέμβριο.

 

Ε και τι έγινε; Για να το εμπεδώσουν όσοι δεν το θυμούνται! Η εξαγγελία θα περιλαμβάνει την υπόσχεση να περάσει στον ΠΑΟΚ από το Ταμείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο περιβάλλον χώρος της Τούμπας που αποτελεί τροχοπέδη για την ανακατασκευή του νέου γηπέδου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος και αίρονται κάποια από τα εμπόδια. Γιατί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

 

Το κακό με τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα, είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν τους πιστεύει. Για τον απλό λόγο ότι έχει μάθει πλέον ότι ο κρυφός σκοπός είναι να του κλέψουν την ψήφο, να τον κοροϊδέψουν και στη συνέχεια να τον ξεχάσουν. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει όσα θα εξαγγείλει. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι πρόκειται για προεκλογικά πυροτεχνήματα προς άγρα ψήφων.

 

Ακόμα και ο χρόνος που γίνεται η εξαγγελία είναι πονηρός. Τώρα που η κυβέρνηση βλέπει τα ποσοστά της να κατρακυλάνε και η ώρα της κρίσης να πλησιάζει προσπαθεί να ρεφάρει με υποσχέσεις και εξαγγελίες. Και δικαίως ρωτάει ο κόσμος, γιατί δεν τα έλεγες νωρίτερα και τα λες τώρα; Υπάρχει απάντηση. Προφανώς! Και είναι τόσο ξεκάθαρη όσο και ο ήλιος!

X