ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα νέα πλάνα του κ. Γουλιέλμου και το χαμένο όραμα του Αρη

Τα νέα πλάνα του κ. Γουλιέλμου και το χαμένο όραμα του Αρη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για το μπάτζετ του μπασκετικού Αρη και τα διαιτητικά λάθη του ιδιοκτήτη των «κιτρίνων»

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά αν το μπάτζετ του κ. Γουλιέλμου για την ΚΑΕ Αρης έχει στερέψει ή αν υπάρχει κάποιο απόθεμα, αλλά ότι κι αν ισχύει το γεγονός ότι πριν πεινάσει μαγειρεύει είναι ενδιαφέρον.

 

Οσον αφορά το απόθεμα οικονομικού λίπους, αν ισχύουν οι ισχυρισμοί καλά πληροφορημένης πηγής, βρίσκεται σχεδόν στον πάτο. Αυτό σημαίνει ότι θα τελειώσει η χρονιά, χωρίς θεαματικά απρόοπτα, αλλά σίγουρα με ζόρια. Ετούτο λίγη αξία έχει με δεδομένο ότι ο Αρης δεν διεκδικεί πλέον στόχο που μπορεί να στιγματίσει ούτε θετικά, αλλά ούτε αρνητικά την φετινή του αγωνιστική πορεία.

 

Στην ουσία η χρονιά 2018-’19 η οποία θέλει ακόμη οκτώ αγωνιστικές για να τελειώσει, ήταν μία χρονιά συντήρησης, χωρίς να δίνει όραμα. Αυτή είναι η εικόνα για όλους όσοι βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι. Γιατί υπάρχει και η άλλη οπτική, από εκείνους που το βλέπουν μισογεμάτο. Οτι ο κ. Γουλιέλμος, πιστώνεται τη σωτηρία της ομάδας πέρυσι από την καταστροφή και ορθώς έκανε φέτος συντηρητική οικονομική πολιτική. Ο ιδιοκτήτης του Αρη όμως δεν απέφυγε τα διοικητικά λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν προϊόν της απειρίας και των εμμονών του. Ακόμη δεν κατάφερε να απαλλάξει την ΚΑΕ από το BAN και υπήρχαν αγώνες που η ομάδα προκάλεσε οίκτο.

 

Η προνοητικότητα τού κ. Γουλιέλμου να δημιουργήσει οικονομικό μαξιλάρι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι το δεύτερο που πιστώνεται στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ αλλά εκείνο που μετράει είναι η ουσία. Αρα ή θα πρέπει να αποδώσουν οι προσπάθειες του για την ενεργοποίηση στο οικονομικό κομμάτι παραγόντων της ευρύτερης οικογένειας του Αρη ή να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει επαρκώς τη νέα χρονιά. Είναι αντιληπτό ότι στην Ελλάδα της κρίσης οι χρηματοδότες είναι δυσεύρετο είδος, από τη στιγμή όμως που ο κ. Γουλιέλμος θα συνεχίσει να είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα πρέπει να ξέρει ότι το δόγμα του σοκ “ή εγώ ή τα τανκς” δεν μπορεί να τον αθωώσει για ακόμη μία χρονιά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

 

FOCUS

O πρόεδρος έβαλε στον “πάγο” τον Τεχνικό διευθυντή γιατί του χρεώνει μεταγραφικές γκέλες και κάτι περίεργα πάρε-δώσε με μαντατζαραίους. Και επειδή (ο πρόεδρος) δεν είναι άσχετος με την μπάλα άρχισε να ασχολείται λίγο περισσότερο με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ακούει και αυτούς που ξέρουν το… τόπι κι όλα πήγαν διάνα τον Γενάρη.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/3)

X