ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Tα μηνύματα Σκίμπε και η αξιοποίηση τους

Tα μηνύματα Σκίμπε και η αξιοποίηση τους

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Σκίμπε ενώ τονίζει την ανάγκη να αξιοποιηθούν άμεσα από τους εμπλεκόμενους

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει για την έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κατά την προκριματική φάση του Euro 2020, έχουν λιγότερη αξία από τα όσα έχει βάλει ως στόχο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Σκίμπε.

 

Ο Γερμανός, άτομο το οποίο γαλουχήθηκε επαγγελματικά στο υγειές ποδοσφαιρικό περιβάλλον της χώρας του, έχει και το θάρρος της γνώμης, αλλά και ολοκληρωμένη σκέψη για το πλάνο ανάπτυξης του εγχώριου ποδοσφαίρου. Οι ευαισθησίες του, τις οποίες κατέθεσε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΕΠΟ, είναι λογικές καθώς οι όποιες εξελίξεις θα αφήσουν το αποτύπωμα τους στην Εθνική ομάδα.

 

Ο Σκίμπε, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι διεθνείς να αγωνίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο στις ομάδες τους. “Ηταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε αυτά τα δυο χρόνια. Επίσης, πρέπει να κάνουμε καλύτερους τους νέους παίκτες. Αυτό βέβαια είναι ομαδική δουλειά. Τόσο της ΕΠΟ όσο και των συλλόγων, να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο σε χρονικό ορίζοντα 4-6-8 ετών» δήλωσε ο Γερμανός. Το ζήτημα είναι ότι οι όποιες ανησυχίες έχει ο Σκίμπε δε μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξη εάν δεν υπάρξει συμπαράσταση από την ΕΠΟ και από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Η Ομοσπονδία θεωρώ ότι ασπάζεται τη φιλοσοφία του Γερμανού και γι’ αυτό του ανανέωσε το συμβόλαιο. Το ζήτημα είναι η θέση των ιδιοκτητών. Εάν αντιληφθούν εγκαίρως ότι η βιωσιμότητα των ΠΑΕ δεν είναι ανεξάρτητη από την παραγωγή ταλέντων τα οποία θα έχουν αξία μεταπώλησης ίσως να συνεργαστούν με την ΕΠΟ σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Εάν όμως έχουν διαφορετικές αντιλήψεις θα συνεχίσουν να ακολουθούν την γνώριμη πολιτική του δώσε ημίν σήμερον.

 

FOCUS

Κανείς δε διαφωνεί με την ανάγκη την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να την απολαμβάνουν από κοντά οι φίλαθλοι όλης της χώρας, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει και έναν στόχο που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

X