ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα λάθη του Διαμαντόπουλου και τα αντανακλαστικά του Αρη

Τα λάθη του Διαμαντόπουλου και τα αντανακλαστικά του Αρη

Ο Αρης δικαιούται να ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων, αλλά θα πρέπει να είναι πολυεπίπεδα ισχυρός.

Η αδειοδότηση της ΠΑΕ Αρης από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ μπορεί να μην αποτελεί, όπως και για κάθε άλλη ΠΑΕ, σε απόλυτο βαθμό απόδειξη οικονομικής υγείας, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένδειξη ότι ο κ. Καρυπίδης έχει βάλει σε μία σειρά τα οικονομικά.

 

Για όποιους δεν το γνωρίζουν μία ομάδα για να αδειοδοτηθεί δεν χρειάζεται να έχει εξοφλημένες τις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο και τους πιστωτές. Αρκεί απλώς να τις έχει ρυθμίσει. Κάτι το οποίο έχει κάνει και η ΠΑΕ Αρης η οποία έχει πείσει την Επιτροπή με τα στοιχεία που προσκόμισε ότι είναι βιώσιμη για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Αρα ο Αρης προχωράει απερίσπαστος για το χτίσιμο της νέας ομάδας. Με δεδομένο ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο οι “κίτρινοι” είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν τα κεκτημένα και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

 

Ο στόχος δεν θα είναι παίξε- γέλασε αλλά προϋποθέτει ένα ρόστερ καλύτερο ποιοτικά από αυτό με το οποίο βγήκε φέτος στην Ευρώπη, ισορροπημένη διαχείριση των αποδυτηρίων και ρεαλισμό στις όποιες κρίσεις θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Αυτοί είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει να χτιστεί η νέα ομάδα κι αυτό άλλωστε προκύπτει απ’ όσα είπε ο Σάββας Παντελίδης κατά την τελευταία του συνέντευξη Τύπου.

 

Λάθη πάντα γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι ο οργανισμός Αρης τι αντανακλαστικά δείχνει στη διαχείριση τους. Για παράδειγμα τον περασμένο Ιανουάριο ο Τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ντίνος Διαμαντόπουλος έκανε τρεις λάθος επιλογές: Εισηγήθηκε την απόκτηση των Φετφατζίδη, Σαββίδη, Τόνσο, παίκτες οι οποίοι για διάφορους λόγους στην εξίσωση αμοιβή-προσφορά έβγαλαν αρνητικό πρόσημο, αλλά ο Αρης δεν έχασε την ισορροπία του. Ο λόγος; Είχε τον μηχανισμό ώστε να κάνει και αξιόλογες μεταγραφές όπως ο Ροζ και ο Λάρσον στις οποίες δεν είχε συμμετοχή ο Τεχνικός διευθυντής. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήλθε αγωνιστικά και πέτυχε την έξοδο στην Ευρώπη.

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι ο Αρης δικαιούται να ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων, αλλά θα πρέπει να είναι πολυεπίπεδα ισχυρός.

 

Focus

 

Το ζήτημα δεν είναι αν τελικώς ο Ηρακλής ευνοηθεί από τις καραμπόλες και τη μάχη που δίνουν τα Τρίκαλα ώστε οι ομάδες της Football League να γίνουν 14, αλλά κατά πόσο ο Θανάσης Παπαδόπουλος ωρίμασε διοικητικά. Γιατί αν συνεχίσει το ίδιο τροπάριο “μαύρη θα είναι η νύχτα στα βουνά”.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X