ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα φολκλορικά δημοτράγουδα αλλού, η μπάλα παίζεται στο γήπεδο

Τα φολκλορικά δημοτράγουδα αλλού, η μπάλα παίζεται στο γήπεδο

Ο Στράτος Παζούλης γράφει για τα... παρατράγουδα εις βάρος του Ηρακλή, ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Αρη Παλαιοχωρίου.

 

Εμείς είμαστε με τον Αρη Παλαιοχωρίου, του οποίου η διοίκηση ευχαρίστησε με τις απαραίτητες τσιριμόνιες προς την ΕΠΣΧ, που και μπράβο της ενήργησε αποτελεσματικά, ώστε μια ομάδα της περιοχής να μην παίξει, με ενισχυμένο ίσως Ηρακλή, ξεκούραστο και οπωσδήποτε πιο δεμένο.

 

Τα άλλα περί εξασφάλισης ισονομίας στον μοναδικό εκπρόσωπο του νομού στις Εθνικές κατηγορίες απλά αποδεικνύουν όχι μόνο πως οι λέξεις και οι έννοιες, εδώ στην χώρα των συμφεροντολογικών και ψηφοθηρικών εξυπηρετήσεων, προσαρμόζονται κατά δοκούν, αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο χάνει την ανταγωνιστική του ουσία μετατρεπόμενο σε φολκλορική τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, με χορούς, νταούλια και επιδείξεις ντόπιων προϊόντων. Διότι εάν και εφόσον υπήρχε ισονομία ο Ηρακλής δεν θα έπρεπε να διωχθεί κλοτσηδόν από το Καυτανζόγλειο για να παίξει ο Αιγινιακός με τον ΠΑΟΚ φορτώνοντας στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά του έναν αγώνα κομβικής σημασίας και επίσης οι ντόπιοι αθλητικοί κοτζαμπάσηδες δεν θα «μαγείρευαν» τις κυριακάτικες διαιτησίες σε Λαγκαδά και Παλαιοχώρι διαμορφώνοντας τη βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων της κορυφής (Αρη και Ηρακλή) στους 5 βαθμούς. Διότι απ ό,τι έμαθα μπορεί ο Ηρακλής να είχε μια «καθαρά» εκνευριστική επιστημονική διαιτησία ψυχολογικής φθοράς, η οποία πιθανόν να ήταν σφαγιαστική εάν και εφόσον αγωνιζόταν υποφερτά, στο Παλαιοχώρι ο Πιερικός πέρασε από «λεπίδι» σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι άνθρωποί του. Αρα για πια ισονομία και άλλα κουροφέξαλα μιλάμε, όταν έχουμε να κάνουμε με το ελληνικό ποδόσφαιρο επί παντός διοργανωτικού  επιπέδου.

 

Αρκετά όμως με το τι έγινε και πως αναγκάστηκε ο Ηρακλής, αίφνης από τρένο να μετατραπεί σε αραμπά, και να είναι αναγκασμένος σήμερα να αποδείξει πως πράγματι είναι ελέφαντας και όχι…γκαζέλα, διότι αίφνης «ανακάλυψε» έκπληκτος πως ένας «… Άρης Παλαιοχωρίου αποδεικνύει ότι μετέχει στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας εξασφαλισμένη και τη «θετική» αντιμετώπιση του διαιτητικού παράγοντα και αυτό του παρέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και μάλιστα σημαντικότατο» όπως έγραψε εύστοχα και… κόσμια ο συνάδελφος Χαρίλαος Χαρίτων.

 

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Αναστασιάδης, όπως και οι λοιποί συμπολεμιστές του βετεράνοι «πιάσανε» το νόημα και φοβούμενοι, πως ίσως οι παίκτες (και δίκαια ) επηρεασμένοι από τα συμβάντα θέσουν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές τους με άμεσο επόμενο να αγχωθούν επιχειρούν να εμφυσήσουν και πάλι μέσα τους το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της ψυχραιμίας. Η άποψη του Σάκη Αναστασιάδη για το σημερινό παιχνίδι, σε σχέση πάντα με αυτό της Κυριακής, συνοψίζεται στην παρακάτω συνοπτική άποψή του. « Ήταν μία δυσάρεστη εξέλιξη και ένα κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα όσα έγιναν στον Λαγκαδά, σημειώνοντας τις αδυναμίες και τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε από ένα κακό αποτέλεσμα.

 

Σε ότι αφορά το παιχνίδι δεν είναι ανάγκη εμείς οι απ΄έξω να προσθέσουμε κάτι. Οι παίκτες ξέρουν τι θα κάνουν. Οσο για τα υπόλοιπα και πάλι δεν χρειάζεται αφού η Θ10 τα είπε όλα και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

X