ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα επιτεύγματα της Π.Κ.Μ. στον αγροδιατροφικό τομέα

Τα επιτεύγματα της Π.Κ.Μ. στον αγροδιατροφικό τομέα

Τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον αγροδιατροφικό κλάδο

Σημαντικό ήταν το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον αγροδιατροφικό τομέα σύμφωνα με τον απολογισμό που έκανε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, για το έτος που πέρασε.

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία και την ανάπτυξη της Αγροτικής Σύμπραξης, του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και την Μακεδονική Κουζίνα.

 

Όσα ανάφερε σχετικά: «Δημιουργήθηκε και εξελίσσεται η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας και η Μακεδονική Κουζίνα. Προβάλλεται πλέον συνδυασμένα και συμπληρωματικά ο Τουρισμός, ο Αγροτικός Τομέας και ο Πολιτισμός, σε περισσότερες από 70 διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους. Παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο με 28 έργα σε 19 Δήμους.

 

Η Περιφέρεια συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Δίκτυα, στις Πλατφόρμες Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας και της Περιφέρειας της Τοσκάνης. Δημιουργήθηκε και τηρείται Μητρώο Επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Δημιουργήθηκε το Portfolio Προβολής Αγροδιατροφικών Προϊόντων και Ψηφιακών Εφαρμογών. Αξιοποιείται το Παρατηρητήριο Διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. Ιδρύθηκαν στο νέες λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη (Τρίλοφος, Νέα Ραιδεστός), αλλά και η πρότυπη λαϊκή αγορά στην Καυτατζόγλου. Δόθηκαν χιλιάδες άδειες για το υπαίθριο εμπόριο.

 

Διατέθηκαν κουπόνια για δωρεάν αγορές από τις λαϊκές αγορές σε 880 οικογένειες πολυτέκνων. Διενεργήθηκαν με τον ΕΦΕΤ περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι και 2.000 δειγματοληψίες, εντοπίζοντας και βγάζοντας από την αγορά περισσότερα από 180 νοθευμένα, επιβλαβή και ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά και επιβάλλοντας ταυτόχρονα διοικητικές κυρώσεις ύψους 425.000 ευρώ.

 

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων στο Κορδελιό και με την εγκατάσταση αναλυτή ολικών υδρογονανθράκων και αναλυτή δύσοσμων ενώσεων του θείου, είναι δυνατή πλέον η διερεύνηση και ο εντοπισμός των αιτίων που προκαλούν τα προβλήματα δυσοσμίας, ώστε στη συνέχεια να δοθεί οριστική λύση».

 

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr/

facebook: https://www.facebook.com/pkmakedonias

twitter: https://twitter.com/PKMakedonias

X