ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα εύσημα του Ραζβάν

Τα εύσημα του Ραζβάν

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι μακράν ο πιο πετυχημένος προπονητής του πρωταθλήματος - Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι μακράν ο πιο πετυχημένος προπονητής του πρωταθλήματος. Ο καθένας μπορεί να έχει τις δικές του συμπάθειες ή αντιπάθειες. Δεν μπορεί όμως να αρνηθεί τον τίτλου του κορυφαίου από τον Ρουμάνο για έναν απλό λόγο: Οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.

 

Το επίτευγμα του από μόνο του έχει ιστορική σημασία. Ή διαφορετικά, ο Λουτσέσκου βάζει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, δίπλα σ΄ αυτά του Λόραντ και του Σκότσικ. Είτε έτσι, είτε αλλιώς η επιτυχία είναι και δική του κι εδώ δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Όπως δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση ότι είναι ο καλύτερος.

 

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν είναι όλα άσπρο- μαύρο. Ο Λουτσέσκου δεν τα κατάφερε μόνος του. Είχε πολύ σημαντική υποστήριξη. Είναι τυχερός που έχει δίπλα του τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιβάν έβαλε τεράστια πλάτη σε όλα τα μέτωπα. Στην ΕΠΟ, στη διαιτησία, την αθλητική δικαιοσύνη, το μέτωπο της επικοινωνίας. Ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα μαζί.

 

Σήμερα είναι ο πιο ισχυρός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος και γενικά του ποδοσφαίρου. Όλοι υπολήπτονται τον Σαββίδη και τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν δεν κατέστησε τον ΠΑΟΚ άτρωτο μόνο έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά τον έκανε πανίσχυρο και μέσα στο τερέν.

 

Οι μεταγραφές έδωσαν στην ομάδα ποιότητα και βάθος που δεν είχε ποτέ στην ιστορία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είχε την πολυτέλεια να αφήσει στο … σπίτι του τον Χατσερίδη αν και του πληρώνει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα δύναμης και οικονομική ευρωστίας.

 

Πάνω σ΄ αυτό το σκηνικό κλήθηκε να δουλέψει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Τα κατάφερε. Το πιο σημαντικό του προσόν όχι μόνο ότι έκανε μια δυνατή ομάδα αλλά ότι κράτησε τις ισορροπίες και κατόρθωσε να τους έχει όλους ικανοποιημένους. Του αξίζουν τα εύσημα και δικαίως τα παίρνει.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X