ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα διαπιστευτήρια του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Τα διαπιστευτήρια του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ και για τον... εκτελεστή Πρίγιοβιτς

Η τελική πρόβα τζενεράλε του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι φωτιά με την Βασιλεία ανέδειξε θετικά κι αρνητικά.

 

Κι έναν φόβο. Να είναι εντάξει ο Βαρέλα, ο οποίος τραυματίστηκε αναγκάζοντας τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κρατήσουν την ανάσα τους από την αγωνία και την έντονη ανησυχία τι θα συμβεί- αν χτύπα ξύλο- δεν είναι έτοιμος μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

 

Οι πρώτες πληροφορίες είναι καθησυχαστικές καθώς το ιατρικό τιμ διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμα κι έτσι όμως το πρόβλημα που αναδύθηκε είναι υπαρκτό. Ο ΠΑΟΚ έδειξε προβλήματα στην άμυνα και το χειρότερο όλων δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Ο Χατσερίντι που θα μπορούσε να αλλάξει τον Βαρέλα είναι φανερά ανέτοιμος ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν υπάρχει ο αντικαταστάτης του Βιερίνια.

 

Από την άλλη υπάρχει κάτι θετικό. Ο Πρίγιοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας την  τέχνη του εκτελεστή. Ο Σέρβος μπόμπερ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Η παρουσία του στο Παγκόσμιο κύπελλο όχι μόνο δεν τον αποσυντόνισε αλλά μπορεί να του ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση. Διψάει για μπάλα, διψάει για γκολ και δεν είναι συμπτωματικό ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση να περάσει φέτος τα 30 γκολ.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει άμεση ανάγκη τον καλό Πρίγιοβιτς. Η παρουσία του κόντρα στην Βασιλεία, εκεί που στην Τούμπα η νίκη είναι απαραίτητη πάση θυσία, αποτελεί βαρόμετρο. Στα παιχνίδια της Ευρώπης οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που πολλές φορές αναδεικνύουν τον νικητή ακόμα και την πρόκριση. Κι ο καλός Πρίγιοβιτς είναι κάτι παραπάνω από λεπτομέρεια. Μπορεί με μια επαφή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να χτίσει την διαφορά της πρόκρισης. Να γιατί το γκολ που πέτυχε χθες αποδεικνύει ότι είναι πανέτοιμος και ο ΠΑΟΚ έχει τον σκόρερ που πάντα ήθελε. Πόσο περισσότερο όταν μπροστά ακολουθεί το πιο κρίσιμο παιχνίδι στο ξεκίνημα της περιόδου.

 

Είναι σίγουρο, όπως φάνηκε και χθες, ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωση της απόδοσης του. Είναι όμως έτοιμος να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση. Με την Βασιλεία θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (17/7)

 

X