ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα δεδομένα για την ΚΑΕ Αρης και η ασφυκτική πίεση του χρόνου

Τα δεδομένα για την ΚΑΕ Αρης και η ασφυκτική πίεση του χρόνου

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και αναλύει τις περιορισμένες επιλογές που έχει στη διάθεσή της η ΚΑΕ Αρης

Ο Αρης πέτυχε χθες επί του Λαυρίου, νίκη- «κλειδί» για την μελλοντική του πορεία στο πρωτάθλημα της Basket League. Νίκη η οποία αποκτάει μεγαλύτερη αξία με δεδομένη την τρικυμία μέσα στην οποία βρίσκεται η ΚΑΕ.

 

Χρειάζονται πολλά κιλά ψυχικής δύναμης για να καταφέρει μία ομάδα να βγει αλώβητη από έναν αγώνα με αντίπαλο ομάδα της δυναμικής του Λαυρίου, ενώ αγωνίζεται κάτω από την πίεση του βαθμολογικού άγχους και με δεκάδες ακόμη προβλήματα στην πλάτη της. Το αγωνιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του Αρη. Οσο παραμένει το διοικητικό αδιέξοδο οι λύσεις μπορούν να «γεννηθούν» μόνο μέσα από το υπάρχον ρόστερ. Για να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές θα πρέπει ο Νίκος Λάσκαρης να εγκαταλείψει τις εμμονές του για τις μετοχές και τα χρέη, να δείξει διάθεση συνεργασίας και να αποτελέσει λύση του προβλήματος και όχι μέρος αυτού.

 

Φτάνει μόνο αυτό; Σαφώς και όχι. Η καλή διάθεση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ όμως μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να δρομολογηθούν εξελίξεις για την σωτηρία της ομάδας. Από ποιους; Από όλους εκείνους τους παράγοντες που στις διάφορες παναρειανές συνάξεις υποσχέθηκαν ότι έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά συμμετέχοντας σ’ ένα νέο διοικητικό σχήμα. Αρα αν οι υποσχέσεις τους γίνουν πράξη θα έχουμε δύο σταθερές: τη διάθεση του Νίκου Λάσκαρη και την προθυμία των παραγόντων να δημιουργήσουν ένα κεφάλαιο το οποίο θα δώσει ανάσες στην ΚΑΕ Αρης.

 

Το κακό είναι ότι μέχρι στιγμής τίποτε δεν είναι δεδομένο. Οι προθέσεις του Νίκου Λάσκαρη βρίσκονται σε νεφέλωμα, ενώ αυτές των παραγόντων που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα είναι εκπεφρασμένες μόνο στα λόγια. Ποιο είναι το χειρότερο; Ότι τον Αρη τον κυνηγάει ο χρόνος σε σημείο που να μοιάζει με θηλειά στον λαιμό. Και δυστυχώς χρειάζεται άμεσες λύσεις τις οποίες δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να τις φέρουν οι ανοιχτές επιστολές.  

 

FOCUS

 

Μόλις μπήκαν σε κίνδυνο τα έσοδα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, άρχισε η πρεμούρα των παραγόντων των μικρομεσαίων ομάδων. Συγχρόνως και η εκτόξευση κατηγοριών για τους χειρισμούς της Super League. Πόσο προβλέψιμοι είναι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου;  

X