ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα αποδυτήρια χάνονται όταν  δεν στηρίζεται ο προπονητής

Τα αποδυτήρια χάνονται όταν  δεν στηρίζεται ο προπονητής

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την αποχώρηση του Ερέρα από τον Αρη και τα προβλήματα των «κιτρίνων» στα αποδυτήρια

 

Ακούω πάλι τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και το διαζύγιο του Αρη με τον Ερέρα, ότι υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια των «κιτρίνων», η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, δεν υπάρχει η πειθαρχία που θα έπρεπε.

 

Κάθε φορά που ακούω κάτι τέτοιο για κάποια ομάδα και τα αποδυτήριά της, το πρώτο που σκέφτομαι είναι «πώς μπορεί να περιμένει μια ομάδα να «ελέγχονται» τα αποδυτήρια, όταν δεν στηρίζει τον προπονητή της».

 

Η εμπειρία, τόσα χρόνια σ’ αυτή την δουλειά και ύστερα από πάρα πολλές συζητήσεις με παίκτες, προπονητές, παράγοντες, με έχει διδάξει ότι μόνο υπό μία πολύ συγκεκριμένη προϋπόθεση μπορεί να διασφαλιστεί η πειθαρχία και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια: να στηρίζει, με έργα και όχι στα λόγια, η διοίκηση τον προπονητή.

 

Αν δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, ουδείς μπορεί να μιλάει για έλεγχο που… χάθηκε στα αποδυτήρια, πόσω δε μάλλον ότι ευθύνεται ο προπονητής που δεν υπάρχει πειθαρχία.

 

Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο στα αποδυτήρια, αν δεν τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη η διοίκηση και αν δεν το δείχνει με κάθε τρόπο αυτό, αν δεν στέλνει το μήνυμα στους παίκτες ότι αφεντικό των αποδυτηρίων είναι ο κόουτς.

 

Όταν συμβαίνουν πράγματα στα αποδυτήρια, υπάρχουν παραπτώματα τα οποία δεν τιμωρούνται επειδή η διοίκηση κάνει τα στραβά μάτια, όσο μάγκας κι αν είναι ο προπονητής, δεν έχει καμία τύχη.

 

Αν, λοιπόν, έχασε τα αποδυτήρια, όπως ακούω, ο Ερέρα, τότε η διοίκηση του Αρη θα πρέπει να διασφαλίσει από τώρα πως την ίδια τύχη δεν θα έχει και ο επόμενος.

 

Γιατί δουλειά της διοίκησης είναι και κανενός άλλου. Οπου η διοίκηση βάζει πλάτη στον προπονητή και τον θωρακίζει, οι πιθανότητες να είναι όλα καλά στα αποδυτήρια αυξάνονται. Οπου δεν το κάνει, είναι πάρα πολύ εύκολο να δημιουργηθούν προβλήματα.

 

Βέβαια, αν θέλουμε να βλέπουμε όλη την εικόνα, η ηρεμία των αποδυτηρίων κάθε ομάδας εξαρτάται πάρα πολύ κι από την συμπεριφορά των στελεχών του αγωνιστικού τμήματος.

 

Όταν η αντιμετώπιση από την πλευρά τους όλων των ποδοσφαιριστών γίνεται με τον ίδιο τρόπο, τότε ενισχύεται η πιθανότητα το αποτέλεσμα να είναι θετικό.

 

Όταν τα στελέχη του αγωνιστικού τμήματος έχουν επιλεκτικές σχέσεις με τους παίκτες, ο κίνδυνος των συγκρούσεων είναι πολύ μεγάλος…  

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/11)

X