ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα… αν και τα εφόσον για τον αντικαταστάτη του Ερέρα

Τα… αν και τα εφόσον για τον αντικαταστάτη του Ερέρα

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τον Αρη που βρίσκεται σε κατάσταση εσωστρέφειας και τον αντικαταστάτη του Πάκο Ερέρα

Εγκλωβισμένος σε ένα σκηνικό τεράστιας ρευστότητας, το οποίο κρύβει πάρα πολύ μεγάλους κινδύνους, έδειχνε μέχρι και χθες το απόγευμα να βρίσκεται ο Αρης.

 

Κρίνοντας απ’ όσα μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες, ο Αρης μοιάζει παγιδευμένος στην επόμενη μέρα μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ερέρα.

 

Κι αυτό διότι η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι, αφενός, δεν υπήρξε καμία προεργασία για την περίπτωση κατά την οποία χρειαζόταν να… χωρίσει με τον Ισπανό προπονητή, αφετέρου, οι επιλογές του είναι τέτοιες που να μην μπορεί άμεσα να απευθυνθεί, να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει.

 

Οι δύο αυτές παράμετροι οδηγούν στην σκέψη ότι υπάρχει μια προχειρότητα στους χειρισμούς και ένα αδιέξοδο στο οποίο η διοίκηση των «κίτρινων» οδηγήθηκε εξαιτίας δικών της λαθών.

 

Και εξηγώ: αν το σκεφτόταν ότι είναι πιθανό να αποφασίσουν το «διαζύγιο», επειδή έβλεπαν πράγματα στην συνεργασία με τον Ερέρα που δεν τους άρεσαν, το λογικό θα ήταν να έχουν έτοιμες λύσεις. Κι όταν μιλάμε για έτοιμες λύσεις, δεν μπορεί αυτές να είναι προπονητές οι οποίοι δουλεύουν σε άλλες ομάδες. Γιατί, πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρεται να έρθει σε σένα ένας τέτοιος προπονητής κι ότι θα βρει εύκολα και τον τρόπο να συνεννοηθεί με την ομάδα στην οποία βρίσκεται για να φύγει.

 

Ο Αρης, λοιπόν, έχει επενδύσει αυτή την στιγμή, εφόσον μιλάμε για Ελληνες, σε τέτοιες περιπτώσεις προπονητών. Στον Παντελίδη που είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά δουλεύει στον Αστέρα Τρίπολης, στον Πετράκη που τον θεωρούν καλή λύση αλλά δουλεύει στον ΠΑΣ, στον… Ουζουνίδη (;) που είναι εξαιρετική περίπτωση, αλλά δουλεύει στην ΑΕΚ.

 

Ελπίζουν, δηλαδή, αυτή την στιγμή ότι ο Παντελίδης θα φύγει από τον Αστέρα, θα φύγει φιλικά και θα θέλει να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να δουλέψει στον Αρη, ή ότι, για κάποιον λόγο, θα φύγει ο Ουζουνίδης από την ΑΕΚ και θα θέλει να δουλέψει στον Αρη, το ίδιο και ο Πετράκης.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι «κίτρινοι» ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Ερέρα μέσα από μια διαδικασία η οποία είναι γεμάτη από… εάν και εφόσον, από ερωτήματα στα οποία είναι άγνωστο ποιες θα είναι οι τελικές απαντήσεις.

 

Αν δεν υπάρχει κάτι το οποίο μας διαφεύγει, επειδή το «τρέχουν» υπό απόλυτη μυστικότητα, ο κίνδυνος το ρίσκο που πήραν διώχνοντας τον Ισπανό να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που θα έπαιρναν αν τον κρατούσαν, είναι υπαρκτός… 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/11)

X