ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα 88,5 εκατ. ευρώ έσοδα δείχνουν την δυσκολία για τον ΠΑΟΚ

Τα 88,5 εκατ. ευρώ έσοδα δείχνουν την δυσκολία για τον ΠΑΟΚ

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει παίξει έξι φορές σε ομίλους του Champions League

Δεν είναι απλά ένας δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ η Βασιλεία. Ούτε μπορεί κανείς να σταθεί ιδιαίτερα στα 20 Πρωταθλήματα και τα 12 Κύπελλα που έχει κατακτήσει στην Ελβετία.

 

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει παίξει έξι φορές σε ομίλους του Champions League, κάτι που σημαίνει ότι κινείται σε εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα που της επιτρέπουν να δημιουργεί ομάδες υψηλού επιπέδου.

 

Ο δημοσιογράφος της «Basler Zeitung», Όλιβερ Γκουτ, έλεγε χθες στη στήλη ότι τα συνολικά έσοδα (από πωλήσεις και Champions League) της περσινής περιόδου έφτασαν τα 88,5 εκατ. ευρώ. Και το συνολικό κόστος λειτουργίας του ελβετικού συλλόγου για το ίδιο διάστημα έφτασε τα 65 εκατ. ευρώ.  Για να έχετε ένας μέτρο σύγκρισης, σημειώνουμε ότι το αντίστοιχο κόστος του ΠΑΟΚ κινήθηκε σχεδόν στα μισά χρήματα.

 

Από κει και πέρα, όπως κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η Βασιλεία προσπαθεί να αναδείξει νεαρούς παίκτες αλλά και προπονητή (ο Βίκι είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς άρχισε την προπονητική καριέρα του στις Ακαδημίες) και σ’ αυτή τη λογική απέκτησε και τον Δημητρίου από τον ΠΑΟΚ, ο οποίο δύσκολα, πάντως, θα έχει μόνιμη θέση στην ανδρική ομάδα.  

 

 

* Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/6/2018)

X