ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα 24 εκ. ευρώ για τη Super League 2 και η διετής κεντρική διαχείριση

Τα 24 εκ. ευρώ για τη Super League 2 και η διετής κεντρική διαχείριση

Τα χρήματα, που θα βάλουν οι ομάδες στο ταμείο τους, την επόμενη αλλά και τη μεθεπόμενη μετά από την αναδιάρθρωση

 

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του Πρωταθλήματος οι ομάδες ξέρουν πλέον πως να πορευτούν. Το πλάνο της αναδιάρθρωσης πέρασε και έτσι αγωνιστικά τουλάχιστον η κατάσταση δεν αλλάζει.

 

Συν τοις άλλοις, μετά τη συνάντηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ακολούθησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος ήταν «παρών» στη συνάντηση με τον υφυπουργό ενημέρωσε τα μέλη για τα όσα προκύπτουν.

 

«Ευχαριστούμε τον Γιώργο Βασιλειάδη και την ΕΠΟ. Ο υπουργός μας έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, είναι γενναία απόφαση για το ποδόσφαιρο», τόνισε μεταξύ των άλλων μετά από τη συνάντηση με τον Βασιλειάδη ο Λεουτσάκος.

 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο χθεσινό συμβούλιο ο Λεουτσάκος επισήμανε ότι οι ομάδες από τη νέα χρονιά (2019-20) υπολογίζεται να βάλουν ποσό 880.000 ευρώ στα ταμεία τους, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα συμπεριλαμβάνονται οι φόροι, ενώ την ερχόμενη σεζόν ίσως ξεπεράσει και το 1,1 εκ. ευρώ ανά ομάδα το ποσό (2020-21), με κεντρική διαχείριση και διετές συμβόλαιο. Προορίζονται με βάση το πλάνο περί τα 24 εκ εκ. ευρώ για δύο χρόνια όσον αφορά τις ομάδες της Super League 2.

 

Σύντομα θα κληθούν οι ομάδες για νέο διοικητικό συμβούλιο, οπότε και θα συζητηθούν περισσότερα. Εντός της εβδομάδας θα υπάρχει ενημέρωση στις ΠΑΕ και για τη δόση της φετινής αγωνιστικής περιόδου από τα τηλεοπτικά.

 

Οι ομάδες έχουν πάρει δύο δόσεις μέχρι τώρα, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα πάνε εντέλει τα χρήματα στην ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.

 

Πού θα ανήκει, όμως, η νέα Super League 2; Αρχικά και μέχρι να συσταθεί νέο νομικό πρόσωπο, το οποίο θα χρειαστεί 6 ως και 8 μήνες, θα υπάγεται υπό την σκέπη της ήδη υπάρχουσας Football League.

 

Σίγουρα δεν θα πάει στη Super League 1, αυτό τουλάχιστον προκύπτει, με συνέπεια να η Super League 2 και η νέα FL θα ανήκουν μέχρι τη δημιουργία του νομικού προσώπου στη νυν Λίγκα. Επίσης, αναμένεται να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και έλεγχος αμφίδρομα για τις ημερομηνίες καταβολής των δόσεων προς τις ΠΑΕ.

 

*** Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X