ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η Super League παραμένει διαχρονικά αναξιόπιστη

Η Super League παραμένει διαχρονικά αναξιόπιστη

Πιστεύω ότι στην πλειονότητα των φιλάθλων δεν προκαλούν καμία έκπληξη αυτές οι κωμοτραγικές καταστάσεις.

Οι ομάδες της Premier League γνωρίζουν από τα μέσα του Ιουνίου πότε θα αρχίσει το Πρωτάθλημα 2018/’19, ποιες ημέρες και ποιες ώρες θα γίνονται οι αγώνες. Η Αγγλική Λίγκα είναι ένας σοβαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός που ενδιαφέρεται για το προϊόν που διαχειρίζεται και υποστηρίζει με κάθε τρόπο της αύξηση των εσόδων των εταίρων της.

 

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι οι ομάδες της Premier League παρουσιάζουν ρεκόρ κερδών και εσόδων κατά την περίοδο 2016/17, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη άνοιξη η Deloitte.

 

Τα συνολικά έσοδα των συλλόγων της Premier League αυξήθηκαν κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες ή διαφορετικά 1,15 δισ. ευρώ, σε σχέση με το ρεκόρ 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών (5,16 δισ. ευρώ) της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

 

Η ανάλυση της Deloitte διαπίστωσε ότι οι ομάδες της αγγλικής Premier League έχουν πραγματοποιήσει κέρδη προ φόρων τα τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ αναμένεται ότι η τάση θα συνεχιστεί!

 

Είναι ουτοπία η οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης της Super League σε θέματα οργάνωσης με την Premier League. Καμία αντίρρηση. Η διαφορά της κουλτούρας των παραγόντων είναι τεράστια.

 

Όπως και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο. Μεταξύ όμως του άσπρου και του μαύρου υπάρχει και το γκρι. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ευαισθησίες στους παράγοντες για να δημιουργήσουν συνθήκες αξιοπιστίας στο Πρωτάθλημα.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ένα προϊόν, όπως είναι η κλήρωση της Super League, κατέληξε να γίνει σεμνά και ταπεινά στα γραφεία της Λίγκας και σ’ ένα περιβάλλον συνθηκών που προκαλεί θυμηδία. Χωρίς να υπάρχει το έγγραφο της συμφωνίας των «άστεγων» ΠΑΕ με την ΕΡΤ και υπογεγραμμένη η προκήρυξη του νέου Πρωταθλήματος!

 

Πιστεύω ότι στην πλειονότητα των φιλάθλων δεν προκαλούν καμία έκπληξη αυτές οι κωμοτραγικές καταστάσεις. Εχουν συνηθίσει τόσα χρόνια την τοξικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

 

Οσοι έχουν τη δύναμη να γυρίσουν την πλάτη τους στο Πρωτάθλημα βολεύονται με το αθλητικό τηλεοπτικό προϊόν των σοβαρών Πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

 

Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να παίρνουν τον δρόμο προς το γήπεδο, παρασυρόμενοι από το συναίσθημα, γνωρίζοντας ότι θα τους σερβίρουν ξαναζεσταμένη σούπα.  

 

Focus

Καλύτερη επιλογή προκειμένου να αποκτήσει ο γιος του εμπειρίες για την κοινωνία δεν θα μπορούσε να κάνει ο Αλέξης Κούγιας. Η εμπλοκή του 16χρονου Χρήστου, στο εγχώριο ποδόσφαιρο μοιάζει με ταχύρρυθμα μαθήματα για διδακτορικό στη ζωή. Καλύτερο σχολείο για να «εκπαιδευτεί» κάποιος στις αρχές του παρασκηνίου και της διαπλοκής από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X