ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το αγωνιστικό προφίλ του Ιντέγε (vids & infographics)

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το αγωνιστικό προφίλ του Ιντέγε (vids & infographics)

O Νιγηριανός επιθετικός συμφώνησε με τον Άρη και το metrosport.gr αναλύει τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο

Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε για εκείνον μια σανίδα σωτηρίας για να αποδράσει από το γκέτο. Ήθελε να φύγει μακριά από τα ναρκωτικά και τις κακές παρέες και το ταλέντο του με τη μπάλα στα πόδια ήταν το κλειδί της ευτυχίας του. Χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια, να πει ψέματα στη μητέρα του αλλά έμαθε να μην κοιτά ποτέ πίσω και να αγωνίζεται καθημερινά για να γίνει καλύτερος.

 

O Μπράουν Ιντέγε έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο του, έφτασε στην κορυφή, έπεσε, σηκώθηκε και πλέον θα κυνηγήσει ένα δυναμικό come back με τη φανέλα του Άρη. Το metrosport.gr, αφού ξετύλιξε τις προηγούμενες ημέρες το κουβάρι της ζωής του, προσπαθεί να μπει στο μυαλό του και να αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού του.

 


Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

 

Α) Δεν είναι ένα κλασικό φορ. Δεν είναι ο τύπος που θα περιμένει στην περιοχή να του έρθει η μπάλα στα πόδια και να τη στείλει στα δίχτυα. Τρέχει, μαρκάρει, πασάρει, καλύπτει χώρους. Είναι ικανός να φτάσει μέχρι το κέντρο του γηπέδου για να πάρει την μπάλα. Δεν περιμένει την ευκαιρία αλλά τη δημιουργεί ο ίδιος.

 

Β) Μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, στα δύο άκρα αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

 


Γ) Χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια αλλά το καλό του είναι το δεξί, με το οποίο έχει πετύχει το 42,5% των τερμάτων του.


Δ) Είναι παίκτης κυρίως του β ημιχρόνου. Στο δεύτερο 45λεπτό έχει πετύχει το 60% των γκολ ενώ «χτυπάει» κυρίως στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού (μεταξύ 75-90, 37 γκολ).

 Ε) Έχει σωστές τοποθετήσεις. Βρίσκεται πάντα στην κατάλληλη θέση στο σωστό χρόνο.


ΣΤ) Λατρεύει να ντριμπλάρει.


Z) Είναι δυνατός στις εναέριες μονομαχίες, ένα κομμάτι στο οποίο έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

 

Αδύνατο σημείο: Υποπίπτει συχνά σε φάουλ ενώ δεν είναι και τόσο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

 

Πώς σκοράρει

 

Η παρουσία του είναι αισθητή. Οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν μπορούν να τον παραμελήσουν καθώς μπορεί να κάνει τη «ζημιά» ανά πάσα στιγμή. Κινείται κατά μήκος και πλάτος της μικρής και μεγάλης περιοχής αλλά και στα «φτερά» της επίθεσης. Συχνά είναι απρόβλεπτος στις επιλογές του καθώς μπορεί να δοκιμάσει το πόδι του από οπουδήποτε και μάλιστα, χωρίς να βλέπει. Στέλνει την μπάλα στα δίχτυα:


Α) Είτε με κεφαλιά ή σουτ «τρυπώνοντας» ανάμεσα στα δύο στόπερ

 

 

 

Β) Είτε με σουτ από το ύψος της μικρής ή μεγάλης περιοχής

 

 

 

 

 

 

Γ) Στην περίπτωση της σέντρας εάν δεν πιάσει κεφαλιά, κατεβάζει την μπάλα, γυρίζει, την φέρνει στο δεξί και την στέλνει στα δίχτυα.

στο 2.04

 

Δ) Είτε να παίρνει την μπάλα από το αριστερό άκρο, να διανύει την απόσταση μέχρι την περιοχή ντριμπλάροντας τους αντιπάλους του και να «οπλίζει»

 

 

 

Ο Άρης έκανε την υπέρβαση και πλέον είναι στο χέρι του Ιντέγε να αποδείξει ότι δεν ξέχασε τον καλό του εαυτό.

X