ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στιβαρός, αλλά και προβληματικός στο δεύτερο ημίχρονο

Στιβαρός, αλλά και προβληματικός στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου αρθρογραφεί για τον ΠΑΟΚ που έπαιξε σαν πρωταθλητής στο ντέρμπι του Φαλήρου και το κακό του δεύτερο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν πρωταθλητής στο χθεσινό ντέρμπι μόνο σε ένα διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα από το 20' και μετά. Κράτησε την μπάλα, την κυκλοφόρησε σωστά και έφτανε ορθολογικά στην περιοχή του Σα. Πέτυχε το πολυπόθητο γκολ και όλα έδειχναν ότι θα είναι το αφεντικό του ματς, αρκεί να ήλεγχε τον ρυθμό απέναντι στον πιο κουρασμένο Ολυμπιακό.

 

Στο δεύτερο μέρος, όμως, αποπροσανατολίστηκε, έχασε την συνοχή του και υπέπεσε σε πολλά φθηνά λάθη στον νευραλιγκό χώρο του κέντρου, που καθαρά από τύχη δεν πλήρωσε. Από ένα σημείο και μετά, φυσιολογικά, ήρθε κόπωση, καθώς δεν υπήρχε κάποιος ποδοσφαιριστής να κρατήσει την μπάλα, να κερδίσει κάποιο φάουλ ή να την κουβαλήσει για να δώσει ανάσες στους υπόλοιπους.

 

Η εικόνα του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να προβληματίσει τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά θα πρέπει να βρει ισορροπία και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε να μην μεταμορφώνεται προς το χειρότερο κατά την διάρκεια των αγώνων του. Αν διορθωθεί άμεσα αυτό, θα μιλάμε για ένα θεαματικό και δυσκολοκατάβλητο σύνολο.

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν στυβαρός στα μαρκαρίσματα στην περιοχή του, με μπροστάρηδες τους Ινγκασον και Κρέσπο, αλλά αδυνατούσε να σταματήσει τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές μέχρι να φτάσουν στα καρέ του. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός φαινόταν πιο απειλητικός στο δεύτερο μέρος, χωρίς να κάνει πολλές κλασικές ευκαιρίες.

 

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι ασπρόμαυροι από το χθεσινό ντέρμπι είναι το καλό διάστημα του πρώτου μέρους, αλλά και το γεγονός ότι παρέμειναν για 47ο ματς πρωταθλήματος αήττητος. Αυτό το επίτευγμα, σίγουρα, μεταφέρει εξτρά βάρος στους αντιπάλους.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/12)

X