ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στημένο το παιχνίδι; Υποβιβασμός του Ολυμπιακού!

Στημένο το παιχνίδι; Υποβιβασμός του Ολυμπιακού!

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για τον απόηχο της δήλωσης του Δημήτρη Αμαραντίδη για τον περιβόητο αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, τον Ιανουάριο του 2013.

 

Ήρθε η ώρα! Θέλει το σύστημα την κάθαρση στο ποδόσφαιρο; Να η ευκαιρία! Την προσφέρει απλόχερα ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Αμαραντίδης. Με καταγγελία-βόμβα, τινάζει τα πάντα στον αέρα, δηλώνοντας μπροστά στην κάμερα ότι το παιχνίδι Ολυμπιακός- Βέροια (3-0) του 2013, ήταν στημένο! Και δεν είναι ο πρώτος. Είχαν προηγηθεί οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας Γεωργέας, Καλογέρης και ο προπονητής Δημήτρης Καλαιτζίδης.

 

Θα πείτε και θα έχετε απόλυτο δίκιο: καλά δεν έφταναν οι προηγούμενες καταγγελίες για να προχωρήσει η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου; Γιατί χρειαζόταν και η χθεσινή ομολογία του Αμαραντίδη; Η απάντηση είναι φαιδρή. Μόνο που αντί να προκαλεί το γέλιο, εξοργίζει στον ύψιστο βαθμό. Σύμφωνα με τους ινστρούκτορες της ΕΠΟ, που έκοψαν και έραψαν τους κανονισμούς στα μέτρα τους, δεν αρκεί η παραδοχή δύο ποδοσφαιριστών ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Πρέπει να είναι τρεις!!!

 

Αυτό έγινε στην περίπτωση του αγώνα Ολυμπιακός –Βέροια. Η υπόθεση έκλεισε πριν ανοίξει επειδή οι καταγγελίες ήταν από δύο, δηλαδή τους Καλογέρη και Γεωργέα. Και οι δύο κατήγγειλαν στον ανακριτή διαφθοράς ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Στο ποινικό κομμάτι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Στο πειθαρχικό δίκαιο όμως του ποδοσφαίρου ήταν σαν να μην τους άκουσαν ποτέ. «Είστε μόνο δύο, ο κανονισμός απαιτεί να είστε τρεις» (!) αποφάνθηκαν και τέλος!

 

Έτσι ο Ολυμπιακός (και από δίπλα η Βέροια), την έβγαλε λάδι, γιατί η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Τώρα όμως η νέα καταγγελία του Αμαραντίδη, φέρνει την υπόθεση πίσω ορμητικά στο προσκήνιο και μπροστά στην δικαιοσύνη. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να παρέμβει. Η υπόθεση πρέπει να ανοίξει ξανά, εδώ και τώρα! Τα γρανάζια της αθλητικής δικαιοσύνης πρέπει να κινηθούν. Το συντομότερο δυνατό.

 

Η απειλή για τον Ολυμπιακό, αν αποδειχθεί ότι το παιχνίδι ήταν στημένο- το παραδέχονται ήδη τρεις ποδοσφαιριστές κι ένας προπονητής που εμπλέκονται, πόσοι αλήθεια χρειάζονται;- είναι ο υποβιβασμός. Γιατί όπως το ταγκό είναι χορός για δύο, έτσι και η συμφωνία για στάνταρ σκορ 3-0, χρειάζεται δύο…

X