ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Στημένη» αποχώρηση 100%! Μια ζωή ύπουλοι και άθλιοι

«Στημένη» αποχώρηση 100%! Μια ζωή ύπουλοι και άθλιοι

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την συμπεριφορά του Ολυμπιακού στην Τούμπα

Ολοφάνερο και προσχεδιασμένο «στήσιμο»! Τα… «λεβεντόπαιδα» του λιμανιού πάνω σε ένα ξετυλιγμένο χαρτί τουαλέτας έγραψαν την «ηρωική» αποχώρησή τους από την Τούμπα. Με το ίδιο χαρτί προφανώς και θα σκουπίστηκαν, αφού σίγουρα θα… χέστηκαν από τη χαρά τους, που απέφυγαν τη δοκιμασία του αγωνιστικού τους εξευτελισμού. Κωμικοτραγικές συμπεριφορές από τον δασκαλεμένο Γκαρθία, που μόνο αξονική του παχέος εντέρου δεν ζήτησε από το χαρτί που τον βρήκε.

 

Θα μπορούσα, αν γινόταν βέβαια, σε αυτό το σχόλιο το σημερινό, να ζητήσω από μερικούς από τους πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ, που στο διάστημα των προηγούμενων ημερών μου ζητούσαν να προβλέψω το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα, να σας πουν οι ίδιοι τι ακριβώς στερεότυπα τους έλεγα: «Καλύτερα θα ήταν να με ρωτούσατε την άποψή μου αν θα διεξαχθεί αυτός ο αγώνας». Εξηγώντας τους τους λόγους για τους οποίους είχα μεγάλο φόβο ότι η χθεσινή αναμέτρηση θα περνούσε μέσα από 40 κύματα. Εμπειρία; Διαίσθηση; Μια διαφορετική προσέγγιση βασισμένη στην «οσμή»… που έβγαινε μέσα από τον φρεσκοανοιγμένο βόθρο του λιμανιού;

 

Δυστυχώς δεν ήμουν ο μόνος που είχα αυτές τις αμφιβολίες και αυτές τις επιφυλάξεις και ίσως για αυτό τον λόγο όλες τις τελευταίες ημέρες μαζί με εμένα και άλλοι συνάδελφοι των ΜΜΕ της πόλης, κατέβαλαν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αποποιηθούν την οποιαδήποτε εξωαγωνιστική παρέμβαση θα υπήρχε ή την απάντηση σε μια πρόκληση προσχεδιασμένη από τους επιστήμονες του είδους. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο επίσημος ΠΑΟΚ και οι οργανωμένοι.

 

Συνολικά μπορεί να πει κανείς ότι η προσπάθεια όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση είχε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με την εκπληκτική ατμόσφαιρα – χωρίς το παραμικρό στην κυριολεξία – να αφήνει άφωνους τους πάντες, ακόμη και τους δύσκολους και αποδεδειγμένα αντιΠΑΟΚτσήδες εκπροσώπους της ενημέρωσης του ελεγχόμενου μιντιακού λεκανοπεδίου. Όλα όμως αυτά τα υπέροχα σε ένα δευτερόλεπτο γύρισαν ανάποδα και ακολούθησαν την τροχιά ενός ξετυλιγμένου χαρτιού τουαλέτας. Από αυτά που κατά εκατοντάδες πέφτουν πριν από τον αγώνα, την στιγμή που το χαρτί θεωρείται ακίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των εντός του αγωνιστικού χώρου αγωνιζόμενων.

 

Και αυτό συνέβη γιατί «βρήκε» τον Ισπανό προπονητή των φιλοξενούμενων ο οποίος δικαιολογημένα αιφνιδιάστηκε, χωρίς ωστόσο όμως να τραυματιστεί σοβαρά. Όπως φάνηκε ολοκάθαρα, όπως αποδείχθηκε εντός των αποδυτηρίων και όπως ήταν φυσιολογικό, άσχετα αν ο κύριος Γκαρθία σαφέστατα δασκαλεμένος αντέδρασε όπως αντέδρασε και έδωσε το σύνθημα στον πλέον ασόβαρο, γραφικό και άκρως επικίνδυνο πλέον τύπο, που παριστάνει τον επικοινωνιολόγο και υπεύθυνο αντιπρόεδρο του δαφνοστεφανομένου Σάββα Θεοδωρίδη, επίσης δασκαλεμένου και προετοιμασμένο καλά, να δώσει το σύνθημα της αστραπιαίας σχεδόν αποχώρησης. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι για γέλια και για κλάματα. Ο Γκαρθία δεν δεχόταν να εξεταστεί από το γιατρό του αγώνα γιατί σίγουρα η γνωμάτευση του θα ήταν ότι μπορούσε άνετα να καθίσει στον πάγκο.

 

Δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία προς τούτο. Το σχέδιο όμως που είχε μελετηθεί και το οποίο αποτυπώνονταν με ακρίβεια σε όλες τις ενέργειες, έδειχνε ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Ιατρική γνωμάτευση από εκεί που ήθελαν και όπως την ήθελαν, αλλά και με εμμονές καθυστέρησης που θα κέρδιζαν χρόνο και δεν θα βοηθούσαν τον διαιτητή να επαναλάβει τον αγώνα.

 

Ο  Ισπανός έπαιξε το παιχνίδι όπως ακριβώς τον είχαν δασκαλέψει, άσχετα αν εξετέθη ανεπανόρθωτα σαν επαγγελματίας. Με την επιμονή του για ορισμένες εξετάσεις, μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι θα έφτανε μέχρι το σημείο να ζητήσει ακόμη και αξονική του παχέος εντέρου. Και όλα αυτά για να πάει σε μάκρος η υπόθεση και να διευκολυνθεί η καλοστημένη ιστορίας της προσχεδιασμένης αποχώρησης με την πρώτη ευκαιρία.

 

Άλλο ένα γεγονός που έδειχνε το στήσιμο, ήταν ότι «συνελήφθησαν» οι παίκτες του Ολυμπιακού εντός των αποδυτηρίων να γευματίζουν, σίγουροι όντας ότι δεν θα υπάρχει επανάληψη. Τελικό αποτέλεσμα; Το παιχνίδι δεν έγινε! Το τι θα επακολουθήσει από εδώ και πέρα; Αδυνατούμε να προβλέψουμε γιατί στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Άλλωστε δεν γνωρίζω πως θα αντιδράσει ο επίσημος ΠΑΟΚ σε αυτή την πολύ χοντροκομμένη ποδοσφαιρική φαρσοκωμωδία. Σε ένα στήσιμο ανέντιμο, χειρότερο ακόμη και από εκείνο το ιστορικό… «σφύρα τη λήξη να φύγουμε από την Τούμπα», της εποχής του αλησμόνητου θείου.

 

Λυπάμαι ειλικρινά και περισσότερο από όλα για αυτό τον κόσμο, για αυτούς τους 30.000 υποδειγματικούς και υπέροχους ΠΑΟΚτσήδες και προς στιγμή αποφεύγω τον πειρασμό να ρίξω το ανάθεμα σε εκείνον που πέταξε και αυτός μαζί με τόσους άλλους τα χαρτιά, αλλά το δικό του έφτασε εκεί που δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος ο Σάββας. Ωστόσο όμως το καλοσκέφτομαι και λέω ότι εάν δεν υπήρχε το «κωλόχαρτο» θα υπήρχε οπωσδήποτε άλλη πρόκληση, είτε αυτή θα αφορούσε την άσεμνη χειρονομία του Μιραλάς, η οποία θα περίμενε την απάντηση για να δοθεί και πάλι το σύνθημα, ή και κάτι παρεμφερές.

 

Η ουσία ήταν και είναι μια. Προσχεδιασμένο το στήσιμο 100%. Θα έφυγαν ακόμη και αν περνούσε μια μύγα μπροστά από τον πάγκο τους. Καταλήγοντας, θα λέγαμε ότι σε ένα χαρτί τουαλέτας καταγράφηκε άλλο ένα «ανδραγάθημα», μια αγωνιστική «εποποιΐα» της ομάδας που συνεχίζει να βιάζει βάναυσα τη λογική και να κακοποιεί προκλητικά και ανεμπόδιστα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

ΥΓ: Λεπτομέρειες πολλές θα βγουν στον αέρα. Η μαύρη προπαγάνδα έχει πολύ δουλειά. Στην πατρίδα μας δυστυχώς θα παραμένουν πάντοτε μεγάλες και αθεράπευτες κάποιες παθογένειες. Μια από αυτές η ερυθρόλευκη, είναι η χειρότερη από όλες. Πραγματική επιδημία. Καλά ξεμπερδέματα ΠΑΟΚ.

X