ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στημένες αποφάσεις

Στημένες αποφάσεις

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί και σχολιάζει τα διαιτητικά λάθη κατά του ΠΑΟΚ

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα παιχθεί, κυρίως, έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Τα κραυγαλέα λάθη των διαιτητών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ συγκεκριμένων, αποδεικνύουν ότι η περίοδος που ξεκίνησε θα είναι συνέχεια της περσινής. Το μόνο που μας σώζει είναι οι ξένοι διαιτητές.

 

Το παράδειγμα με τον διαιτητή Δημητρόπουλο και τον βοηθό του Αλεξέα στο Ηράκλειο, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ είναι χαρακτηριστικό. Το πέναλτι μάρς μέσα στην περιοχή δεν δόθηκε ποτέ. Και το πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για αμφισβητούμενη φάση, ούτε από εκείνες που πρέπει να τις δεις ξανά και ξανά για να καταλήξεις σε οριστικό συμπέρασμα.

 

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ρώτησαν τον Δημητρόπουλο και τον βοηθό του: «Δεν το είδατε το πέναλτι;». Η απάντηση που πήραν ήταν εξόχως εξοργιστική: «Δεν το είδαμε»!!! Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης είναι σαν να σε καλούν να ανοίξεις το παράθυρο και να απαντήσεις στο απλό ερώτημα: έξω είναι μέρα ή νύχτα; Κι εσύ να απαντάς: α, δεν είδα! Τόσο απλά. Και τόσο ανατριχιαστικά.

 

Αν δεν το βλέπεις δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν. Ή χρειάζεσαι επειγόντως οφθαλμίατρο ή συμβαίνει κάτι άλλο… Κι επειδή αυτοί οι διαιτητές έχουν καλή όραση πρέπει να αναζητήσουμε την απάντηση σε άλλους χώρους. Τι αναγκάζει έναν εκκολαπτόμενο διεθνή διαιτητή και έναν διεθνή βοηθό να πνίγουν τόσο επαίσχυντα την εσχάτη των ποινών;

 

Το γκάλοπ χθες το μεσημέρι στα πλαίσια της εκπομπής στο ραδιόφωνο απέδειξε ότι ο κόσμος δεν έχει καμία αμφιβολία. Πιστεύει ακράδαντα, στη συντριπτική του πλειοψηφία, ότι αυτές οι αποφάσεις των διαιτητών είναι στημένες! Η περίπτωση του ανθρώπινου λάθους συγκεντρώνει ελάχιστες προτιμήσεις.

 

Κι όλα αυτά μόλις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε. Και φανταστείτε επίσης τι θα γινόταν αν είχαμε Έλληνα κι όχι ξένο διαιτητή στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ της Κυριακής…

 

X