ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στημένα υπάρχουν! Ενοχοι όχι!

Στημένα υπάρχουν! Ενοχοι όχι!

Ο Γιώργος Μπούζος σχολιάζει την απουσία των ενόχων παρά την δεδομένη παραδοχή των στημένων αγώνων

Ο κόσμος έχει απαυδήσει. Μετά την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τα στημένα παιχνίδια, κάτι που έχει γίνει σήριαλ με άγνωστο τέλος τα τελευταία χρόνια, αναρωτιέται ένα και μόνο πράγμα: εντάξει όλα αυτά, αλλά τελικά θα μπει κανένας μέσα; Κι έχει δίκιο.

 

Ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει διαβρωθεί μέχρι το μεδούλι. Σε όλα τα επίπεδα σε όλα τα μέτωπα. Από την Σούπερ λίγκα μέχρι τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Στήνονται ακόμα και παιδικά παιχνίδια! Το όργιο συμβαίνει εκεί που δεν φτάνει ο φακός της προβολής, όπου δεν υπάρχει δημοσιότητα, εκεί που τα παιχνίδια γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων.

 

Εκεί στήνεται πάρτι. Στη δίκη χθες για το Coriopolis η εισαγγελέας απηύθυνε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος επειδή το 2011 τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η δωροδοκία και η δωροληψία αποτελούσε πλημμέλημα. Το 2012 ο νόμος άλλαξε και μετατράπηκε σε κακούργημα. Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι αν αποδειχθούν ένοχοι θα πέσουν στα μαλακά. Στην ουσία θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα…

 

Έτσι ουδείς θα περάσει μέσα. Μέσα από την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκε αυτό που λέμε εδώ και χρόνια. Αποδείξεις δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν. Το πλέον επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Σε συνδυασμό με τις εκθέσεις του ΟΠΑΠ αλλά και της Sport Radar η εισαγγελέας της έδρας κατέληξε στην πρόταση ενοχής που κατέθεσε στο δικαστήριο.

 

Όμως ομολογίες δεν υπάρχουν, αποδείξεις ούτε κατά διάνοια, μόνο ενδείξεις και η κοινή λογική τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… Φτάνει όμως αυτό για να οδηγηθεί στην καταδίκη των ενόχων ένα δικαστήριο. Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που ζητάει απάντηση και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα απαντηθεί με την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου κοντά στο Πάσχα…

 

Αν κι όπως φοβάται ο θυμόσοφος λαός, τελικά αυτό που θα απομείνει θα είναι μια περήφανη τρύπα στο νερό!

X