ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στη Θεσσαλονίκη η Αλεξάνδρειος Φλόγα

Στη Θεσσαλονίκη η Αλεξάνδρειος Φλόγα

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή της υποδοχής της Αλεξανδρείου Φλόγας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή της υποδοχής της Αλεξανδρείου Φλόγας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Τη φλόγα μετέφερε μέχρι το βωμό ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου παραπληγικών, Γιώργος Αυγουστίδης. Στη συνέχεια το βωμό άναψε η χρυσή ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

 

Μετά την τελετή υποδοχής ξεκίνησαν παραδοσιακοί χοροί. Το πρόγραμμα άνοιξαν Πόντιοι χορευτές με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ποντιακή γενοκτονία. 

 

Η διαδρομή της Αλεξανδρείου Φλόγας

 

Η τελετή αφής της φλόγας του Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία.

 

Οι λαμπαδηδρόμοι πέρασαν από τον χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ενδιάμεσοι σταθμοί της φλόγας ήταν η Κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν) στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ο μονοθάλαμος Μακεδονικός Τάφος Αγίου Αθανασίου, η κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας, η κεντρική πλατεία Σίνδου, η πλατεία Ποντίων δημοτικού διαμερίσματος Διαβατών, η κεντρική πλατεία του Ελευθερίου-Κορδελιού, η πλατεία του Ευόσμου, το Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, η πλατεία Επταλόφου, η πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ-HELEXPO και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα ζεσταίνει τις καρδιές θεατών και αθλητών μέχρι τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

 

thestival.gr

X