ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η στερνή σκέψη για Ένινγκ

Η στερνή σκέψη για Ένινγκ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την επικείμενη πρόσληψη Ενινγκ στον Αρη και το γεγονός αυτό που πέρασε από σαράντα κύματα

Μετά από παλινωδίες ενάμιση μήνα, ο κύβος ερρίφθη. Ο Αρης αποφάσισε να προσλάβει τον Γερμανό Ένινγκ βάζοντας στο … ντουλάπι κάθε δεύτερη σκέψη μονιμοποίησης ως πρώτου προπονητή του Απόστολου Τερζή. Για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, χρειάστηκε να περάσουμε από σαράντα κύματα. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρο στην διοίκηση της ΠΑΕ αν ο Άρης χρειάζεται νέο προπονητή μετά την αποχώρηση Παντελίδη ή θα πορευόταν με τον υπηρεσιακό Απόστολο Τερζή.

 


Ο Τερζής, χωρίς δίπλωμα προπονητή της ΟΥΕΦΑ και με μικρή προπονητική εμπειρία κατάφερε να οδηγήσει τον Άρη σε εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού (4-0), θετική ισοπαλία (2-2) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήττες από Ολυμπιακό (σε ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά) και Λάρισα (αυτή πόνεσε περισσότερο). Με ψυχρή ματιά ο απολογισμός του είναι θετικός. Άλλωστε ο Άγγελος Χαριστέας- η πιο μεγάλη φυσιογνωμία στον σύγχρονο Άρη- είχε εκφρασθεί θετικά μετά το ντέρμπι της Τούμπας.
Η κλεψύδρα όμως άδειασε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και μετά τις αποδοκιμασίες κατά παικτών και Καρυπίδη. Ο τελευταίος αποφάσισε να φέρει τον Ένινγκ προφανώς γιατί ήθελε απλά έναν προπονητή στην άκρη του πάγκου. Έτσι η ομάδα αγοράζει χρόνο, ο ίδιος εξασφαλίζει περισσότερη ηρεμία και ο Γερμανός πέφτει στα βαθιά χωρίς να διαθέτει κάτι χειροπιαστό στο παλμαρέ του.

 


Άλλωστε ήταν άνεργος για πέντε ολόκληρα χρόνια από το 2011 έως το 2016 γεγονός που επιτρέπει την σκέψη ότι εκείνο το διάστημα μάλλον είχε αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Επέστρεψε στην Ουγγρική Βάσας και έκλεισε πέρσι στο Μαγδεμβούργο στη Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας. Εκεί τον βρήκε ο Άρης και τον φέρνει στο ‘’Κλεάνθης Βικελίδης’’ με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Ο Γερμανός είχε βρεθεί ινκόγνιτο στο Χαριλάου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πριν 20 μέρες. Τότε τον άφησαν να φύγει άπραγο… Τώρα τον φέρνουν πίσω. Πότε έκαναν λάθος; Τότε ή τώρα;

 


Την απάντηση θα την δώσει η ιστορία…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/10)

X