ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στερεύει το πηγάδι των επιλογών

Στερεύει το πηγάδι των επιλογών

Πέρασαν 15 μήνες από τη στιγμή που επιβλήθηκε στους κιτρινόμαυρους το πρώτο ΒΑΝ της FIBA

 

Παρουσιάστηκε εξ αρχής από τον Δημήτρη Γουλιέλμο ως μία προτεραιότητα του, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους “πονοκεφάλους” του, όπως βέβαια και της ΚΑΕ Άρης.

 

Πέρασαν 15 μήνες από τη στιγμή που επιβλήθηκε στους “κιτρινόμαυρους” το πρώτο ΒΑΝ της FIBA και με τα σημερινά δεδομένα, η συγκεκριμένη δέσμευση θα περιορίσει δραματικά τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης σεζόν.

 

Στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Άρης εμφανίζεται με οχτώ ΒΑΝ και παρότι πέρασε αρκετός καιρός από τότε που επιβλήθηκαν, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις παικτών που δεν δείχνουν διάθεση να βάλουν νερό στο κρασί τους.

 

Οι όποιες προσπάθειες στις υποθέσεις των Σανικίτζε, Ντραγκίσεβιτς και Μαρμπλ, έπεσαν στο κενό με τους συγκεκριμένους πρώην αθλητές της ομάδας να απορρίπτουν αρκετές προτάσεις για διακανονισμούς.

 

Είναι λογικό οι προσπάθειες του Δημήτρη Γουλιέλμου να συνεχιστούν ωστόσο η ΚΑΕ δεν απέχει πολύ από την έναρξη του σχεδιασμού της ομάδας της νέας σεζόν, που αν δεν ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, θα γίνει υπό δυσκολότερες προϋποθέσεις σε σχέση με αυτές που υπήρχαν το περασμένο καλοκαίρι.

 

Βάσει του κανονισμού, ο Άρης μπορεί να συμφωνήσει μόνο με ξένους παίκτες των οποίων το letter of clearence ήταν στην Ελλάδα στην ημερομηνία που επιβλήθηκε το ΒΑΝ (22 Ιανουαρίου 2018) και βρίσκονται στη χώρα και τώρα.

 

Βάσει συμβολαίων ο Άρης μπορεί να κρατήσει κάποιους από τους υπάρχοντες ξένους του -υπάρχει option για τον Μπελ, ενώ ο Τζόουνς έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου- όμως το λογικό είναι να επιδιώξει να κάνει κινήσεις ώστε να ενισχυθεί ποιοτικά για να μην κινηθεί στα φετινά, χαμηλά επίπεδα.

 

Στην περίπτωση που οι “κιτρινόμαυροι” δεν καταφέρουν να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, οι επιλογές τους θα είναι λιγότερες ακόμη κι από εκείνες του προηγούμενου καλοκαιριού.

 

Τυπικά διαθέσιμοι -βάσει της συγκεκριμένης δέσμευσης- είναι κάποιοι που θεωρητικά μπορούν να προσεγγιστούν και κάποιοι απλησίαστοι. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν μεταξύ άλλων οι Τέντι Οκερεαφόρ (Χολαργός), Τζαμάλ Νίξον, Ντορόν Λαμπ, Μίλαν Μιλόσεβιτς (Λαύριο), Αντουέιν Ουίγκινς (Ήφαιστος). Τράβις Ντάνιελς, Τράβις Μπάντερ (Ρέθυμνο), Ρόλαντ Σάφτενααρ (Ιωνικός) και Σλάβεν Τσούπκοβιτς (Κολοσσός). Δεν πρόκειται για παίκτες που απαραίτητα θα απασχολήσουν αλλά απλά πληρούν την προϋπόθεση που απορρέει από τη δέσμευση των ΒΑΝ.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X