ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στενεύουν τα περιθώρια για απόκτηση παίκτη από τον ΠΑΟΚ

Στενεύουν τα περιθώρια για απόκτηση παίκτη από τον ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την καθυστέρηση στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ

Οτι έχει καθυστερήσει πολύ ο ΠΑΟΚ τα μεταγραφικά του, είναι κάτι στο οποίο άπαντες, νομίζω, συμφωνούν.
Ασφαλώς και υπάρχει η δικαιολογία της ανατροπής των δεδομένων και όσων, ενδεχομένως, προετοιμαζόταν για τις μεταγραφές με την φυγή του Λουτσέσκου, ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που στον ΠΑΟΚ μπορούν επ’ άπειρον να το επικαλούνται.

 

 

Για τον απλούστατο λόγο ότι η ζωή συνεχίζεται και όσο ανεπάντεχη κι αν είναι μια εξέλιξη, όσο κι αν σε εκτροχιάζει η απόφαση ενός συνεργάτη, όταν είσαι ένας οργανισμός όπως ο ΠΑΟΚ, είσαι υποχρεωμένος να προχωρήσεις.
Οπως έδειξε αντανακλαστικά ο ΠΑΟΚ με την αιφνίδια αποχώρηση του Ρουμάνου προπονητή και μέσα σε 48 ώρες τον αντικατέστησε με τον Φερέιρα, έτσι θα πρέπει, πλέον, να δείξει και στα μεταγραφικά.

 

 

Οι ημερομηνίες πιέζουν, πια, τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, τα πρώτα επίσημα παιχνίδια πλησιάζουν κι όσο δεν έρχονται κάποιοι παίκτες για να ενισχύσουν το ρόστερ, τόσο περιορίζονται και οι επιλογές του Φερέιρα.
Περιορίζονται, μάλιστα, ενόψει της προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου ο οποίος θα κριθεί από μετρημένα παιχνίδια, στα οποία δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, διότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες για να διορθωθούν τα όποια λάθη.

 

 

Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, όσο περνάει ο χρόνος και δεν αποκτά τους παίκτες που χρειάζεται.
Αν δεν ήταν στην μέση τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Και τέλη Ιουλίου να έκανε μεταγραφές και αρχές Αυγούστου, θα υπήρχε ο χρόνος για να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες, να γνωρίζουν το νέο περιβάλλον, νέο προπονητή, νέους συμπαίκτες.

 

Εδώ, όμως, μιλάμε για πρώτο παιχνίδι μετά από 17-18 μέρες, το οποίο είναι και στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης η οποία αποτελεί κορυφαίο στόχο, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε τα τελευταία χρόνια και κύπελλα και πρωτάθλημα στην Ελλάδα, του λείπει μόνο η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπότε, είναι κατανοητό και ότι η επιλογή των παικτών που θα αποκτηθούν πρέπει να είναι προσεκτική και ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να μπει σε πλειστηριασμό και ότι δεν θα πρέπει να πληρώσει παράλογα ποσά.

 

Ομως, επειδή το διακύβευμα (η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) είναι μεγάλο, εύλογη από την άλλη πλευρά είναι και μια μικρή ανησυχία που υπάρχει για την καθυστέρηση που παρατηρείται…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/7)

X