ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στέλιο σ΄ ευχαριστούμε!

Στέλιο σ΄ ευχαριστούμε!

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τον Στέλιο Μαλακόπουλο και το ατύχημά του που τον έκανε να στραφεί στον στίβο

Το όνομα του Στέλιος Μαλακόπουλος. Η ιστορία του ενέπνευσε όσους τον ακούσαμε να μιλάει χθες στο κορυφαίο ραδιόφωνο της Βόρειας Ελλάδας. Πριν από τρία χρόνια ακρωτηριάστηκαν τα δυο του πόδια σε τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.

 

Σε μικρή ηλικία, βρέθηκε απέναντι στο δίλημμα. Ή θα συνθηκολογούσε, ρίχνοντας λευκή πετσέτα στο ρίνγκ της ζωής ή θα σηκωνόταν όρθιος και θα πάλευε για τη νίκη.

 


Προτίμησε το δεύτερο. Τοποθέτησε τεχνητά μέλη και παιδί του αθλητισμού, άφησε την αγάπη του το μπάσκετ και στράφηκε στο στίβο. Προχθές επέστρεψε με παγκόσμιο ρεκόρ στις αποσκευές του από τους αγώνες στο Ντουμπάι. Ένας προσωπικός άθλος, αποθέωση της σιδερένιας θέλησης, της απαράμιλλης κατάθεσης ψυχής. Η αποθέωση της αυτοθυσίας στο βωμό της κατάρριψης κάθε αποτυχίας. Η απογείωση της επιτυχίας.

 


Όταν τον άκουγες να μιλάει χθες το μεσημέρι στο ραδιόφωνο δεν μπορούσες παρά να κάνεις την αυτοκριτική σου. Για όλα τα μικρά που μας περιβάλλουν και τα δίνουμε διαστάσεις ανυπέρβλητες. Για τα μικρά άγχη της καθημερινότητας που μας λυγίζουν, μας στρεσάρουν, μας στραγγίζουν, μας θέτουν στη γωνία.

 


Κι εκείνος με δύο τεχνητά μέλη να μεγαλουργεί, ζωντανό παράδειγμα πόσα και τι θαύματα μπορεί να κάνει η ψυχή. «Το ταλέντο είναι μόνο το 1%, η τύχη είναι επίσης το 1% και το υπόλοιπο 98% είναι η δουλειά, η θέληση» είπε όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας, πώς τα κατάφερε κόντρα στην τραγική αναποδιά της ζωής.

 


Στον Στέλιο αξίζουν συγχαρητήρια για το μικρό θαύμα που πέτυχε. Από αυτά που συμβολίζουν την δύναμη της ψυχής. Άλλωστε αυτόν επέλεξε ο Παπαθεοδώρου πριν τον τελικό στο μπάσκετ της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναικο. Πρόβαλε το βίντεο στους παίκτες του για να τους ντοπάρει. Να τους δείξει ότι στη ζωή όλα γίνονται- όπως και στον αθλητισμό- αρκεί να δουλέψεις σκληρά και να κυνηγήσεις το όνειρο σου.
Στον Στέλιο, για το χθεσινό μάθημα ζωής, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

X