ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στα… ίσια ο Φερέιρα, με ελιγμούς ο Μπράνκο!

Στα… ίσια ο Φερέιρα, με ελιγμούς ο Μπράνκο!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Αμπέλ Φερέιρα και τους ελιγμούς του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ

 

Εάν κι εφ’ όσον δεν κάνουμε λάθος… Ητοι εάν κι εφ’ όσον ακούσαμε ορθά, ο Μάριο Μπράνκο είπε πως ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δυο τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Τούτο δε, ενώ ο Αμπέλ Φερέιρα είχε πει πολύ πρόσφατα πως δεν έχει. Μήπως θα έπρεπε, να συντονισθούνε λιγουλάκι παραπάνω οι δυο Πορτογάλοι; Εάν κι εφ’ όσον δεν κάνουμε λάθος… Ήτοι εάν κι εφ όσον ακούσαμε ορθά και δεν «χαθήκαμε» στη μετάφραση…

 

Πέραν αυτής της καλοπροαίρετης παρατήρησης μας, πάντως, η επίσημη παρουσίαση του Αμπέλ Φερέιρα υπό την… εποπτεία του Μάριο Μπράνκο ανέδειξε τη σοβαρότητα του προπονητή του ΠΑΟΚ. Δεν αναζήτησε δικαιολογίες. Δεν κρύφθηκε. «Δεν είμαι μάγος», είπε. Δεν πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. Ήταν σαφής και κάθετος σε κάθε αναφορά του. Δε ζήτησε πίστωση χρόνου. Ήταν απόλυτα ρεαλιστής. «Για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στην ελίτ, τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να ξεπεράσει τα όρια του», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αντίθετα μάλιστα, από τον … εποπτεύοντα Μάριο Μπράνκο, ο οποίος σχεδόν παρέπεμψε σε βάθος τριετίας (όσο και η διάρκεια συνεργασίας με τον Αμπέλ Φερέιρα) για συμπεράσματα περί του έργου του προπονητή, ο Αμπέλ Φερέιρα αναφέρθηκε σε άμεσα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ.

 

Εχουμε την εντύπωση πως γενικά, άρεσε στην επίσημη παρουσίαση του ο Αμπέλ Φερέιρα με τις αναφορές του. Όπως άρεσε γενικά, στην περίοδο της πρώτης φάσης της προετοιμασίας του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Είναι to the point δίχως να αμβλύνει αλλά και να οξύνει γωνίες.

 

Ηταν σαφής ο Αμπέλ Φερέιρα τονίζοντας πως πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση στους Ομίλους. Αγγιξε έτσι ευαίσθητες χορδές των φίλων του «δικέφαλου». Αν κι ο Μάριο Μπράνκο ανέφερε κυνικά πως ναι μεν, υπάρχουν μπροστά δύο τρεις αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ακολουθεί μια χρονιά σειράς αγώνων για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Διαφορετικές προσεγγίσει αλλά… Οπως και να το κάνουμε ορθές προσεγγίσεις!

 

Η αναφορά όμως, του Πορτογάλου προπονητή η οποία – κατά την ταπεινή πάντα, άποψη μας – ξεχώρισε ήταν εκείνη, η πρωτοφανής για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, περί …εσωτερικής ανταγωνιστικότητας. Τη μεταφράσαμε ως απόφαση κατάργησης της χρέωσης θέσεων και ρόλων με 108.λ Οι παλιοσειρές θα θυμούνται από στον Στρατό αυτές τις χρεώσεις. Με άλλα λόγια; Οι φανέλες βασικών… Κόποις κτώνται.
Δε μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες τακτικές οι προκάτοχο του. Ίσως επειδή δεν είχαν την πολυτέλεια πληρέστατων ρόλων όπως ο Αμπέλ Φερέιρα προσδοκά, να έχει. Όσο για την επιμονή του στην αξιοποίηση …προϊόντων από τα τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ; Τα έχουμε πει. Μας εκπλήσσει θετικά μεν αλλά… Αμ’ έπος αμ’ έργον εμήδετο!

 

ΥΓ 1: Αμετανόητος ο πολιτικός Γιώργος Μαυρωτάς! Αντί να σιωπά μετά την καταδίκη του κόμματος του (και) για την ψήφιση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, ο νέος ΓΓΑ επιμένει, να ομιλεί. Λέει μάλιστα, πως η ΝΔ μετεκλογικά δεν διατηρεί πλέον, τους ίδιους τόνους γι’ αυτήν την εθνική ήττα όπως προεκλογικά! Μέγιστος ως αθλητής, ελάχιστος ως πολιτικός…

 

ΥΓ 2: Ο αμετανόητος πολιτικός Γιώργος Μαυρωτάς με τη μη σιωπή (sic) του για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών προσβάλλει βάναυσα κι όσους – σαφώς εναντίον της παραχώρησης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας σε μη Ελληνες – ανέδειξαν κυρίαρχη τη ΝΔ. Αφήστε που συνάμα εκθέτει και την Κυβέρνηση της η οποία τον επέλεξε ως ΓΓΑ αναφερόμενος σε… διγλωσσία της!

 

ΥΓ 3: Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Ποιος να την διανύσουν όμως, οι φυσικοί αυτουργοί της εκ νέου επιλογής του Γιώργου Κομίνη ως διαιτητή …

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/7)

X