ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Στα γήπεδα η χλόη αναστενάζει…

Στα γήπεδα η χλόη αναστενάζει…

Η απήχηση του ελληνικού πρωταθλήματος διακρίνεται στον μέσο όρο εισιτηρίων στα ελληνικά γήπεδα

Επιμέλεια: Μελέτης Ποτούρογλου

 

Μια πικρή αλήθεια για το ποδόσφαιρο της χώρας αποτελεί το γεγονός της εξαιρετικά χαμηλής προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα.

 

Και μη βιαστείτε να τα ρίξετε στην οικονομική κρίση. Υπάρχουν φίλαθλοι που επικαλούνται το φτωχό θέαμα, τον φόβο της ύπαρξης επεισοδίων ή την διαφορά φιλοσοφίας με την εκάστοτε διοίκηση. Ειδικά για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος μας, το φαινόμενο είναι ολοένα και πιο ανησυχητικό.

 

Και ποιος προβληματίζεται πάνω σε όλα αυτά; Φιλολογικά πολλοί. Με πράξεις ελάχιστοι. Από το ποδόσφαιρο το ίδιο; Η διοίκηση της Super League. Από την αγορά του ποδοσφαίρου; Η NOVA, που έχει επενδύσει έναν σκασμό λεφτά πάνω στο πρωτάθλημα, και μια μειονότητα των media που έχουν το μυαλό να καταλάβουν ότι όσο επιμένουν να μην το βοηθούν, το πρωτάθλημα θα τους αφήσει δίχως αντικείμενο.

 

Και ποιος θα χάσει; Το πρωτάθλημα που μαραζώνει, δηλαδή το ποδόσφαιρο. Α, και οι ΠΑΕ, αυτές που σήμερα δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι αν δεν αλλάξουν θα πεθάνουν, και συνεχίζουν, άλλες με μεγαλύτερη ευθύνη και άλλες με μικρότερη, να βάζουν τα χέρια τους για να βγάλουν τα μάτια τους.

 

X