ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σοβαρά τώρα, πιστεύει κανείς ότι δυσφημείται η Football League;

Σοβαρά τώρα, πιστεύει κανείς ότι δυσφημείται η Football League;

O Xάρης Δημαράς γράφει για τα όσα ακούγονται για το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα και την έμμεση παραδοχή των ίδιων των πρωταγωνιστών

«Όσο περνούν τα χρόνια και υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, αυτό το θέμα θα υπάρχει πάντα. Είμαι από τους τυχερούς, γιατί έχω περάσει από ομάδες που είναι συνεπείς, όπως και τώρα στη Δόξα. Δεν υπάρχουν παντού έντιμοι άνθρωποι. Πρέπει να σταματήσει αυτό και φταίμε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές που το επιτρέπουμε να γίνεται». Τάδε έφη Παντελής Ριζογιάννης (παίκτης της Δόξας) στην εκπομπή «Pressing» της ΕΡΤ3, σε ερώτηση για τις καταγγελίες περί στημένων αγώνων στη Football League.

 

Στα αυτιά των περισσοτέρων ακούγεται ως έμμεση παραδοχή ότι το πρωτάθλημα της Football League δεν είναι καθαρό. Θα αναρωτηθεί κάποιος, «καλά για νέο μας το λέει;». Είναι αλλιώς να ακούγεται από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Πράγματι, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που χρόνια τώρα, με βάση τα όσα στοιχεία έχουν έρθει από τη Sportradar, αλλά και τα όσα αισθάνεται και αφουγκράζεται το αλάθητο κριτήριο της κοινής γνώμης, έχει χάσει πλήρως την έξωθεν καλή μαρτυρία. 

 

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα πρόσφατα είχε υπογραμμίσει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της UEFA και της FIFA (Sportradar) το 75% των αγώνων της Football League βρίσκεται υπό διερεύνηση για παράνομο στοιχηματισμό. Επίσης, κάτι που δεν χρειάζεται να το πει κάποιος, βλέπεις στις αποδόσεις των αγώνων... άσους να κατρακυλάνε στο 1,14, όβερ να παίζονται στο 1,50 και άλλα πολλά που προκαλούν... το λιγότερο καχυποψία. 

 

Εν ολίγοις, η Football League είναι εδώ και χρόνια ένα πρωτάθλημα πλέον που πρέπει να αποδείξει… ότι είναι καθαρό. Και οι παράγοντές του να αποδείξουν ότι… δεν είναι ελέφαντες. Και αναφέρομαι στους παράγοντες όλων -ανεξαιρέτως- των ομάδων. Είναι τέτοια η απαξίωση, είναι τόσο λίγα τα έσοδα, είναι τόσοι οι «πειρασμοί», είναι τόσα αυτά που ακούγονται χρόνια τώρα, ώστε χρειάζεται πολλή... δουλειά για να αλλάξει αυτή η εικόνα. 

 

Ακούμε τελευταία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα, παρακολουθούμε τις απαντήσεις των θιγόμενων και φυσικά περιμένουμε την εις βάθος διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Ακούμε τον πολύ συμπαθή Λεωνίδα Λεουτσάκο να λέει ότι δεν κάνουν καλό οι συζητήσεις για στημένα, γιατί χάνονται χορηγίες που θα έσωζαν τις ομάδες. Μα, σοβαρά τώρα; Δυσφημείται η Football League;

 

Σε ό,τι αφορά την εικόνα του πρωταθλήματος, το κρέας βαφτίζεται... ψάρι; Πόσο αφελής μπορεί να νιώσει κάποιος θεωρώντας ότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών σε τέτοια γήπεδα, με ομάδες που στην πλειοψηφία τους αδυνατούν λόγω υψηλούς κόστους να βγάλουν τη σεζόν και με τους παίκτες των περισσοτέρων ομάδων να περιμένουν μήνες για να πληρωθούν; Ας μη γελιόμαστε. Πρώτα αλλάζεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ύστερα οι χορηγίες έρχονται... μόνες τους. Ως τότε, παλεύεις να αποτινάξεις τον μανδύα του ύποπτου, όσο... η γυναίκα του Καίσαρα που προσπαθεί να αποδείξει την τιμότητά της. 

X