ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο σούπερ Λημνιός και τα βόρεια των Τεμπών

Ο σούπερ Λημνιός και τα βόρεια των Τεμπών

Ο Κώστας Πετρωτός αρθρογραφεί για το διπλό του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και το ανέκδοτο των Τεμπών που πρέπει να σταματήσει

Πραγματικά βλέποντας τον Λημνιό να χορεύει στο βρεγμένο, όσο και βαρύ τερέν του γηπέδου στα Πηγάδια χθες, αναρωτιέσαι πώς ήταν δυνατόν  αυτός ο παίκτης να ήταν εκτός πλάνων στην αρχή της περιόδου, επί Στανόγεβιτς, τότε που οι άνθρωποι της ομάδας έψαχναν ομάδα να τον στείλουν δανεικό.

 

Ο 19χρονος άσος από τον Βόλο απέδειξε για μία ακόμη φορά φέτος ότι είναι εξαιρετικό ταλέντο, ένας παίκτης που αποτελεί τον ορισμό της σούπερ επένδυσης για τον ΠΑΟΚ. Κυρίως, όμως, έδειξε τι σημαίνει να γουστάρει ένας ποδοσφαιριστής να φορά την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

 

Αυτό, εκτιμώ, ότι ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας του ΠΑΟΚ συνολικά χθες. Όλοι οι παίκτες της είχαν διάθεση και όρεξη να παλέψουν και να ματώσουν για να φέρουν το πρώτο φετινό διπλό στο πρωτάθλημα.

 

Από τον Πασχαλάκη που έκανε πολύ καλή «πρώτη» στο φετινό πρωτάθλημα, τον Κάνιας που ήταν ο ορισμός του «κόφτη», τον Πέλκα, τον Κουλούρη και τον Ρόμπερ Μακ. Ο Σλοβάκος, για πρώτη φορά φέτος, θύμισε τον παίκτη που ενθουσίαζε τον κόσμο του ΠΑΟΚ δύο χρόνια πριν και έκανε τη Ζενίτ να δώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ στον Δικέφαλο για να τον αποκτήσει.

 

Ήταν, ουσιαστικά, μία απόλυτα πειστική απάντηση στα όσα έλεγε λίγες ώρες πριν ο Μαρίν Λέοβατς στην Κροατία για την επιθυμία του να πάει σε μία μία» πιο δυνατή ομάδα» για να πάει στο Μουντιάλ.

 

Αρκετά, όμως, με τον Κροάτη που έδειξε στον Σαββίδη και τους συνεργάτες του ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουν και να ακριβοπληρώνουν γυρολόγους για να φτιάξουν μεγάλη ομάδα. Χρειάζεται έξυπνος τρόπος για να επενδυθούν τα χρήματα  κι αυτός είναι είτε αγοράζοντας πραγματικά μεγάλους παίκτες όπως ο Μάτος ή ταλέντα εξαιρετικών προδιαγραφών όπως  είναι ο Λημνιός.

 

Τέλος, δεν γίνεται κανείς να μην υπογραμμίσει το φοβερό, γεωγραφικού χαρακτήρα, στατιστικό του ΠΑΟΚ. Πάνω από τα Τέμπη μόνο κερδίζει, κάτω από αυτά αδυνατεί να άρει τρίποντα φέτος. Καιρός, λοιπόν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βάλουν τέλος στο κακόγουστο, αυτό, ανέκδοτο .  

X