ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η σωτήρια λύση                για Αρη- Καρυπίδη

Η σωτήρια λύση                για Αρη- Καρυπίδη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις συζητήσεις του Καρυπίδη με υποψήφιους επενδυτές και την πιθανότητα να είναι αισιόδοξη η επόμενη μέρα στον Αρη

 

Χθεσινή πληροφορία ήθελε τον Θόδωρο Καρυπίδη να ταξιδεύει προς τις Η.Π.Α. Προφανώς πρόκειται για το αναβληθέν ταξίδι της προηγούμενης εβδομάδας το οποίο είχε προαναγγείλει ο ίδιος. Ακόμη όμως κι αν τελικά δεν έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι λίγη σημασία έχει. Εκτός κι αν όσα εδώ και καιρό υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης δεν είναι προπέτασμα καπνού, έχουν κάποια βάση και πλέον ωρίμασαν οι συζητήσεις.

 

Τι υποστηρίζει; Ότι συζητάει με υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να εμπλακούν με τους «κίτρινους». Σε τι επίπεδο δεν είναι ξεκάθαρο. Εάν δηλαδή θέλουν να έχουν το ρόλο του «συμπαίκτη» ή εάν θέλουν να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ. Όπως κανείς, πλην του ίδιου και της αδερφής του, δεν μπορεί να γνωρίζει που τελειώνει ο μύθος και που αρχίζει η αλήθεια. Πάντως επειδή το deal με επενδυτές από τις Η.Π.Α το έχει «διοχετεύσει» εδώ και καιρό ο κ. Καρυπίδης στην ποδοσφαιρική πιάτσα χωρίς μέχρι τώρα να υπάρξει… «λευκός καπνός», υπάρχουν δικαιολογημένες επιφυλάξεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως εάν προκύψει σοβαρός επενδυτής για την ΠΑΕ Αρης από τις Η.Π.Α. θα είναι μία εξαιρετική εξέλιξη για τους «κίτρινους». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο κ. Καρυπίδης θα απαλλαχθεί από έναν μεγάλο βραχνά και ο Αρης θα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα.

 

Γιατί είναι βραχνάς ο Αρης για τον κ. Καρυπίδη; Ακόμη κι αν τώρα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ο πρόεδρος των «κίτρινων» θα πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι για να κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα θα πρέπει να βάλει φρέσκο χρήμα. Αυτό σε αριθμούς μεταφράζεται σ’ ένα ποσό που θα ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ. Κι αυτό στην περίπτωση που ο κ. Καρυπίδης κάνει μία συνετή διαχείριση και βγάλει θετικό πρόσημο στην εξίσωση επιλογή ποδοσφαιριστών και κόστος. Σε μία τέτοια περίπτωση θα προσδοκάει την άνοδο της ομάδας στη Super League ώστε με προϋποθέσεις να αρχίσει να μειώνει τη χασούρα η οποία με τους μέτριους υπολογισμούς θα ξεπερνάει τα τέσσερα εκατομμύρια. Κι αυτό δεν λέγεται επένδυση, αλλά τρέλα.

 

FOCUS

 

Mε τους νόμους-«λάστιχο» που διοικείται το εγχώριο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι. Αλλωστε εάν ο σκοπός των ανθρώπων που «σκηνοθετούν» ήταν διαφορετικός θα είχαν βρει μια χαρά τη λύση.

 

 

 

X