ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Σοσιαλιστής Νταβίντ Μαρία Σασόλι νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Σοσιαλιστής Νταβίντ Μαρία Σασόλι νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Πήρε 345 ψήφους. Στηρίχτηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες και το ΕΛΚ

 


Ο Ιταλός Νταβίντ-Μαρία Σασόλι είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο το μεσημέρι της Τετάρτης (03.07.2019).

 

 

Ο Σασόλι εξελέγη κατά τη δεύτερη ψηφοφορία με 345 ψήφους και στηρίχθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες, ομάδα στην οποία ανήκει, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο Ιταλός θα έχει την προεδρία στο Ευρωκοινοβούλιο για 2,5 χρόνια, αφού η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να… «σπάσει» την 5ετή θητεία στα δυο για να είναι όλοι… ευχαριστημένοι.

 

Ο 63χρονος Σασόλι εξελέγη ύστερα από δύο γύρους (στην πρώτη ψηφοφορία πήρε έξι ψήφους λιγότερους απ’ όσους απαιτούνταν) από τους ευρωβουλευτές κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

 

 

Ο Σασόλι, πρώην δημοσιογράφος από την Φλωρεντία, είναι ευρωβουλευτής από το 2009. Θα διαδεχτεί τον επίσης Ιταλό Αντόνιο Ταγιάνι, η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.

 

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά την εκλογή του, ο Νταβίντ Μαρία Σασόλι επικαλέστηκε λόγια του δολοφονημένου από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες πρωθυπουργού της Ιταλίας, Άλντο Μόρο. «Είχε πει ο Άλντο Μόρο», έγραψε στο twitter ο Σασόλι, «πως πρέπει να ζούμε το χρόνο που μας δόθηκε με όλες τις δυσκολίες. Πρέπει όμως να είμαστε θαρραλέοι. Με αυτοπεποίθηση και θάρρος αποδέχομαι την εκλογή μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

X