ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι σοφές κουβέντες Σπανού   και τα αντανακλαστικά του Αρη

Οι σοφές κουβέντες Σπανού   και τα αντανακλαστικά του Αρη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τον τεχνικό του Αρη που δεν μασάει τα λόγια του και τα αντανακλαστικά του Αρη στα «μικρά» παιχνίδια

 

Ο Αρης χθες κόντρα στην Καλλιθέα είχε δύο σοβαρά θέματα να λύσει: πρώτον να κατέβει από το καλάμι της ευφορίας στο οποίο ανέβηκε την περασμένη Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής του φιλικού με την Μπόκα Τζούνιορς. Υπόθεση όχι δα και τόσο εύκολη.

 

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από συμπεριφορές «σκωτσέζικο ντουζ», ομάδων που άργησαν να προσαρμοστούν στις αγωνιστικές συνθήκες του επόμενου αγώνα μετά από μία μεγάλη γιορτή. Το δεύτερο, η ανάγκη οι κίτρινοι εύκολα ή δύσκολα να «ξεκλειδώσουν» τη νίκη γιατί δεν θα ήταν το καλύτερο στην 3η κιόλας αγωνιστική να στραβοπατήσουν μέσα στο σπίτι τους, μάλιστα με αντίπαλο μία από τις μικρομεσαίες ομάδες του Πρωταθλήματος.

 

Οσον αφορά το πρώτο οι κίτρινοι κατάφεραν να μπουν γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα. Από το πρώτο λεπτό αντέδρασαν στις απαιτήσεις του, σκόραραν, δημιούργησαν πέντε ευκαιρίες και δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

 

Δεν κατάφεραν όμως να έχουν την ίδια συμπεριφορά στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ ημιχρόνου. Είναι δύσκολο κάποιος να πει με σιγουριά εάν ήταν ψυχολογικοί ή καθαρά αγωνιστικοί οι λόγοι που ο Αρης έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλο του να πιστέψει ότι μπορεί να ισοφαρίσει. Σαφώς και η νίκη αποτελεί μία επαγγελματική δουλειά των κίτρινων, αλλά πάντα πρέπει κάποιος να κοιτάει και πίσω από το αποτέλεσμα.

 

Ο Δημήτρης Σπανός, προπονητής που δε μασάει τα λόγια του, μίλησε με ρεαλισμό μετά το τέλος του αγώνα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Χωρίς πομπώδεις δηλώσεις και φτηνές δικαιολογίες επισήμανε μεταξύ των άλλων την ανάγκη ο Αρης να «καθαρίζει» παρόμοιους αγώνες από το α’ ημίχρονο. Σοφή κουβέντα από τον κόουτς, γιατί τα παιχνίδια με τη φωτιά πολλές φορές φέρνουν απρόοπτα απ’ αυτά που στοιχίζουν περισσότερο απ’ ότι οι βαθμολογικές απώλειες.

 

 

FOCUS

Οι χορηγίες που υποσχέθηκε ο κ. Νίκος Λάσκαρης θα ολοκληρωθούν μήπως και ηρεμήσει το τμήμα μπάσκετ του Αρη, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη διοικητική και αγωνιστική δυναμική; Διότι ερμηνεύοντας στα γεγονότα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι το… νεφέλωμα που υπάρχει στα διοικητικά έχει και αγωνιστικές παρενέργειες.

 

X