ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι σκέψεις και τα διλήμματα Παντελίδη ενόψει Αστέρα

Οι σκέψεις και τα διλήμματα Παντελίδη ενόψει Αστέρα

Οι αλλαγές σε άμυνα και επίθεση που σχεδιάζει ο προπονητής του Άρη για τον αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Σήμερα Κυριακή (10/2) ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Αρη για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο Σάββας Παντελίδης καλείται να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το σχήμα νίκης που θα παρατάξει κόντρα στην πρώην ομάδα του.

 

Η αλήθεια είναι οτι στο μεγαλύτερο ποσοστό έχει καταλήξει στις αλλαγές που προσανατολίζεται να κάνει και αφορούν κυρίως την αμυντική και την επιθετική γραμμή. Δεν παύει όμως να έχει ακόμη ορισμένα διλήμματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τον φορ και την τριάδα από πίσω του.

 

Αρχικά, η επιστροφή του Βέλεθ από τραυματισμό “αναγκάζει” τον κόουτς στη χρησιμοποίησή του, διότι πρόκειται αναμφίβολα για τον πιο ποιοτικό αμυντικό που διαθέτει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και η λογική λέει οτι θα “θυσιαστεί” ο Ροζ. Πολύ πιθανή επίσης είναι η επιστροφή του Βαλεριάνου στο αρχικό σχήμα, ποντάροντας στη μαχητικότητα του Έλληνα αμυντικού -αντί του Κόρχουτ- στοιχείο που θα χρειαστεί στο αυριανό παιχνίδι.

 

Σε ό,τι αφορά την επιθετική γραμμή τώρα ο Σάββας Παντελίδης δεν έχει αποφασίσει αν θα ξεκινήσει στην κορυφή τον Γιουνές, που θεωρητικά είναι και η πιο λογική επιλογή, ή θα επιλέξει τον Λάρσον. Οι βασικοί ενδοιασμοί για τον Τυνήσιο πηγάζουν από το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί από το ματς με τη Λαμία και υστερεί σε ρυθμό συγκριτικά με τον Σουηδό, ο οποίος έχει αγωνιστεί σέντερ φορ στην καριέρα του, αλλά στο ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας στην 11αδα των Λάρσον, Ματέο Γκαρσία, Γιάννη Φετφατζίδη και τον Μάρτιν Τόνσο σε ρόλο επιτελικού μέσου, ουσιαστικά ο Αρης δεν θα έχει ύψος.

 

Η εναλλακτική επιλογή της χρησιμοποίησης του Ντιγκινί στη θέση του φορ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς στις φορές που επιδίωξε κάτι τέτοιο στο παρελθόν δεν του βγήκε. Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί και το αν θα ξεκινήσει ο Γάλλος στο βασικό σχήμα, είτε στα άκρα είτε πίσω από τον επιθετικό. Σε αυτή την περίπτωση ένας εκ των Τόνσο, Φετφατζίδη ή Λάρσον θα μείνει στον πάγκο. Με βάση τα παραπάνω, πάντως, είναι ξεκάθαρο οτι ο επιθετικός είναι αυτός που θα κρίνει και τα πρόσωπα στις υπόλοιπες θέσεις

X