ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Σκανάρει» το Ρέθυμνο και τον εαυτό του

«Σκανάρει» το Ρέθυμνο και τον εαυτό του

Ο Αρης ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει στην Κρήτη αλλά και σε ποιους δύο τομείς οφείλει να παρουσιάσει βελτίωση για να κερδίσει το παιχνίδι

 

Στην προσπάθεια… διαφυγής από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά και αποτίναξης της έντονης πίεσης, ο αυριανός εκτός έδρας αγώνας με το Ρέθυμνο θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Αρη. Οι «κίτρινοι» γνωρίζουν ότι η νίκη είναι εντός των δυνατοτήτων, είναι απαραίτητο όμως να παρουσιάσουν βελτίωση σε τουλάχιστον δύο τομείς.

 

Ο πρώτος σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα της ομάδας στο μακρινό σουτ. Ετσι όπως δομήθηκε η αγωνιστική φιλοσοφία της και βάσει των χαρακτηριστικών των παικτών που αποκτήθηκαν, ο Αρης είναι υποχρεωμένος να σουτάρει με ποσοστό μεγαλύτερο του 36-37 τοις εκατό.

 

Αυτό έκανε στις πρώτες εννιά αγωνιστικές του Πρωταθλήματος όπου σούταρε με το ικανοποιητικό 38.2%, αλλά υστερούσε σε άλλα σημεία του παιχνιδιού, ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει καλύτερες ομάδες από αυτόν, με συνέπεια να μη συγκεντρώσει τις νίκες που χρειαζόταν. Στα τελευταία τρία παιχνίδια, οι «κίτρινοι» έχουν ρίξει το ποσοστό τους στο πενιχρό 22% έχοντας 21/93 προσπάθειες. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της χαμηλότατης επιθετικής παραγωγικότητάς τους στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία περιορίζεται στους 22 πόντους κατά μέσο όρο.

 

Ο δεύτερος τομέας είναι τα λάθη όπου οι «κίτρινοι» από τα περίπου 12 που έκαναν ανά αγώνα στις πρώτες εννιά αγωνιστικές, πλέον υποκύπτουν σε τρία περισσότερα. Ο αριθμός δεν είναι μικρός αλλά αν συνυπολογίσει κανείς ότι α) δύο λάθη έκριναν τον αγώνα με τον Χολαργό και β) ο Αρης του δευτέρου ημιχρόνου στην Κύμη υπέπεσε σε δέκα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο με συνέπεια να χάσει διαφορά 17 πόντων, θα καταλάβει την ανάγκη της βελτίωσης στον συγκεκριμένο τομέα.

 

«Stop» στον Μπαρτ

 

Στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε βάσει στην κατασκοπεία του αντιπάλου, εστιάζοντας στην περίπτωση του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ καθώς είναι ο κινητήριος μοχλός του Ρεθύμνου τόσο σε εκτέλεση (έχει 18.1 πόντους κατά μέσο όρο) όσο και σε δημιουργία. Μαζί με τον Ελάιζα Τζόνσον είναι οι δύο πιο παραγωγικοί παίκτες των Κρητικών καθώς από αυτούς εξαρτάται το πόσο ψηλά θα μπει ο πήχης στην επίθεση.

 

Σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι θα γίνει στην Κρήτη το Σάββατο (12/1, 15:30) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Εκεί το Ρέθυμνο Cretan Kings θα υποδεχτεί τον Άρη. Οι γηπεδούχοι (2-10) προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες ενώ οι φιλοξενούμενοι (3-9) σταμάτησαν στην προηγούμενη αγωνιστική ένα σερί έξι ηττών.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/1) 

X