ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σιώπης: «Ετσι άλλαξε η κατάσταση»

Σιώπης: «Ετσι άλλαξε η κατάσταση»

Ο 24χρονος ακραίος αμυντικός της Δόξας εξηγεί την εντυπωσιακή αλλαγή του σκηνικού και τους λόγους της αγωνιστικής... ανάστασης

Η Δόξα Δράμας έκανε το αυτονόητο. Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην πρώτη 10άδα, κάνοντας ωστόσο εντυπωσιακό φίνις στο Πρωτάθλημα. Η έλευση του Σπανού άλλαξε τα δεδομένα και η «Metrosport» απευθύνθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής ομάδας.

 

Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιώπη, τον 24χρονο ακραίο αμυντικό, ο οποίος φέτος κατέγραψε 25 συμμετοχές. Τί άλλαξε τελικά και η Δόξα δεν έχασε παιχνίδι στα οκτώ τελευταία ματς εντός γηπέδου; «Ηταν ψυχολογικό», είπε αρχικά ο Σιώπης και συνέχισε.

 

«Οταν αλλάζει ο προπονητής συνήθως αλλάζει και η ψυχολογία. Ετσι και έγινε. Ηξερε την κατηγορία. Εβαλε τα δικά του στοιχεία και μόνοι μας ανατρέψαμε την κατάσταση».

 

 

«Ηθελε ένα κλικ»

 

 

 

Η χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά. Με άλλους στόχους. Στην πορεία τα δεδομένα άλλαξαν. Η ομάδα κόντεψε να υποβιβαστεί.

 

«Οντως, ξεκινήσαμε με στόχο την άνοδο. Κάποια στιγμή, φαινόταν ακατόρθωτο να συμβεί. Σκεφτόμασταν την παραμονή. Δεν ήθελε και πολύ να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Ηθελε ένα κλικ. Βγάζαμε ηττοπάθεια. Δεν βρίσκαμε τα πατήματα μας. Ημασταν μπροστά στο σκορ σε δύο-τρία παιχνίδια και τα χάσαμε».

 

 

«Ψυχολογία, ηρεμία και καλή δουλειά»

 

 

Πού πιστεύει ότι άλλαξαν τα πάντα στην ομάδα προς το καλύτερο; «Στο ματς με την Παναχαϊκή», απάντησε μονομιάς ο Σιώπης και συνέχισε. «Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση.

 

Πιστέψαμε ότι δεν ήμασταν αυτοί, οι οποίοι παρουσιαζόμασταν στο γήπεδο. Βγάλαμε περισσότερο πάθος. Ψυχολογία, ηρεμία και καλή δουλειά ήταν πιστεύω το τρίπτυχο για να έρθουν τα αποτελέσματα», σημείωσε ο Σιώπης.

 

 

«Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι»

 

 

Ο Σιώπης αναφέρθηκε παράλληλα και στην παρουσία του Γιάννη Μπύρου, αλλά και στην απόφασή του να αποχωρήσει από τα κοινά της Δόξας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν στο ποδόσφαιρο. Το ομορφαίνουν. Είμαστε τυχεροί, που τον είχαμε. Ελάχιστες ομάδες, κι όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και στη Super League έχουν την οργάνωση και την οικονομική συνέπεια της Δόξας. Μακάρι να μη σταματήσει να ασχολείται».

 

 

«Σαν να παίζαμε στην έδρα μας»

 

 

Στάθηκε επίσης στη στήριξη, την οποία είχαν από τον φίλαθλο κόσμο της Δόξας. «Είναι γεγονός ότι μας στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη στην Αρτα, το οποίο ήταν κομβικής σημασίας για την είσοδο στη 10άδα, ήταν σαν να παίζαμε στην έδρα μας. Μόνο αυτοί ακούγονταν...», κατέληξε με νόημα ο Δημήτρης Σιώπης.

X