ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο συντονισμός και… η θωράκιση μιας «τρισδιάστατης» προσπάθειας

Ο συντονισμός και… η θωράκιση μιας «τρισδιάστατης» προσπάθειας

Η τριπλή «στόχευση» απαιτεί υψηλού επιπέδου αντανακλαστικά με σοβαρό σχεδιασμό, έξυπνη διαχείριση και δυναμική αντιμετώπη όλων των προβλημάτων

Σαφέστατα οι συνθήκες και οι προοπτικές για τον ΠΑΟΚ σήμερα μπορούν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά ενθαρρυντικές σε ότι αφορά την «τρισδιάστατη» προσπάθεια του η οποία αποσκοπεί στην κατάκτηση δύο εγχώριων τίτλων (εθνικού πρωταθλήματος – κυπέλλου) και μιας σημαντικής ευρωπαϊκής διάκρισης.

Ήδη στον πρώτο θεσμό θρονιάστηκε στην κρυφή της βαθμολογίας θριαμβεύοντας και στα δύο ντέρμπι με τους ανταγωνιστές του κι εξαφανίζοντας συγχρόνως το υπόλοιπο της περσινής εξοντωτικής ποινής που του επιβλήθηκε από την κ. Σκολαρίκη, τον αξιότιμο κ. Σκουτέρη και όλο το κακό (θεσμικό και δικαστικό) συναπάντημα. Οι προοπτικές βεβαίως για το κύπελλο προδιαγράφονται εξίσου αισιόδοξες, λόγω της διαφοράς επιπέδου και δυναμικότητας του ρόστερ που διαθέτει. Όσο για την Ευρώπη; Εδώ είχαμε μια πολύ σημαντική - και μάλιστα εκτός έδρας - νίκη που του δίνει το δικαίωμα να βλέπει πολύ αισιόδοξα την περίπτωση της πρόκρισης του. Πέρα όμως από όλες αυτές τις θετικές αγωνιστικές διαπιστώσεις υπάρχει και η ψυχολογία και το καλό κλίμα στην Τούμπα, ένα τεράστιο «συν» το οποίο προδιαθέτει επίσης αισιόδοξα, περιβάλλοντας μάλιστα με μια ξεχωριστή  θετική αύρα τα πάντα γύρω από την ασπρόμαυρη οικογένεια.

 

Πατάει γερά λοιπόν αυτή τη στιγμή αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο επί του προκειμένου είναι εάν καταφέρει να διατηρήσει αυτές τις πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές τις οποίες μέχρι στιγμής τις κέρδισε άξια αλλά κάτω και από αντίξοες συνθήκες, όπως συνέβη σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος (πλην των δύο που είχαμε ξένες διαιτησίες), όπου ολοφάνερα τον είχαν «στημένο»  τα αλάνια της ΚΕΔ εκτελώντας εντολές των δύο χαλιφάτων. Η αποδεδειγμένη πλέον και ταυτόχρονη δραστηριότητα δύο παρασκηνιακών  μηχανισμών (της παλιάς και της νέας παράγκας) βάζει στο «κάδρο» και μάλιστα μεγεθυμένο εφιαλτικά τον κίνδυνο μιας νέας εκτροπής όπως έγινε πέρυσι, με θύμα βέβαια πάλι το ίδιο, τον κοινό και μισητό εχθρό των δύο ανίερων συμμάχων, τον βορειοελλαδίτη επαναστάτη ΠΑΟΚ. Εδώ λοιπόν σε αυτό ακριβώς το σημείο μπαίνει και το ερώτημα αν και κατά πόσο ο Λουτσέσκου και η ομάδα του θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και μάλιστα σε βάθος, στις σύνθετες απαιτήσεις και στα προβλήματα που θα προκύψουν αφενός από τις νέες πιθανές ναρκοθετήσεις και αφετέρου από τις φυσιολογικές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα καθαρά παιχνίδια και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

 

Ένας συνδυασμός εξαιρετικά δύσκολος και περίπλοκος. Από τη μια δηλαδή η αντιμετώπιση ενός βρώμικου παρασκηνίου και από την άλλη η ιδανική αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας σε πολλά παιχνίδια και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει το λόγο. Για την ώρα το σύνθετο αυτό και επικίνδυνο πρόβλημα δεν είχε συνέπειες για την ομάδα. Οι εξαγωνιστικές παρεμβάσεις του μηχανισμού των χαλίφηδων δεν κατάφεραν να κάνουν ζημιά. Δυστυχώς όμως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος και ως εκ τούτου θα δοθούν πάμπολες ευκαιρίες στους αδίστακτους «συμμορίτες» του αθηνοκεντρικού καταστημένου για να ξαναστήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον Λουτσέσκου και την ομάδα του. Οι μαφιόζοι είναι όρθιοι, ετοιμοπόλεμοι, αδίστακτοι και ανέγγιχτοι.

 

Ως εκ τούτου η διαφοροποίηση και μάλιστα άμεσα του τρόπου αντιμετώπισης τους επιβάλλει αλλαγή τακτικής, επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και δυναμική αντιμετώπιση των κινδύνων που θα προκύπτουν ή θα διαφαίνονται μέσα από τις τρέχουσες εξελίξεις. Προφανώς να σας έχουμε κουράσει αναφερόμενοι επαναληπτικά σε αυτό το θέμα. Νομίζουμε ότι μετά από όσα βλέπετε και διαπιστώνετε κι εσείς πως εξακολουθούν να συμβαίνουν θα μας δικαιολογήσετε.

 

Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι στα όσα κατά το παρελθόν παρόμοια αφορούσαν αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας θέμα, είναι το ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο από εδώ και πέρα ο Ιβάν Σαββίδης να επιστρατεύσει τα δύο σημαντικά επικοινωνιακά μέσα που έχει πανελλήνιας εμβέλειας (τηλεοπτικό σταθμό και καθημερινή εφημερίδα) προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μαύρη προπαγάνδα των Αθηνοπειραιωτών η οποία εκβιάζοντας δικαστές, διαιτητές, πολιτικούς, αυτή τη στιγμή αποτελεί κράτος εν κράτη στην πατρίδα μας.

 

ΥΓ1: Η ξενοκρατία και το νταβατζιλίκι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ καλά κρατούν. Οι συσκέψεις που επινοούν οι επίτροποι και οι υψηλά αμειβόμενοι αρχιδιαιτητές δεν αποτελούν παρά προσπάθειες να συγκαλυφθούν τα όσα απίστευτα και πάλι συμβαίνουν στον χώρο της διαιτησίας. Επιστρατεύουν άλλοθι για τη νέα χαλασμένη φάρα διαιτητών που έβγαλαν στο προσκήνιο, όπως επίσης και για την ενεργοποίηση ενός διαιτητή (Κομίνη) ο οποίος εκπροσωπεί ότι πιο άθλιο στο χώρο της διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

ΥΓ2: Η έκθεση της αστυνομίας για τους ενωσίτες «μάο μάο» αναφέρει και αποκαλύπτει φοβερά πράγματα. Για να δούμε… τι θα δούμε από εδώ και πέρα. Μάλλον θα προκύψει δουλειά για τον κ. Φλαμπουράρη.

X