ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Συνεργάζονται και ονειρεύονται πώς θα εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ

Συνεργάζονται και ονειρεύονται πώς θα εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ

Δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος για να αποδειχθεί πως οι Αθηνοπειραιώτες υποκριτές είναι αδιόρθωτοι και δεν αλλάζουν συνήθειες

 

Παρακολουθώντας τις κινήσεις τους και ιδιαίτερα τα όσα διακινούν μέσα από τα φερέφωνα τους, δεν δυσκολεύεσαι να αντιληφθείς ποιος είναι πλέον ο στόχος τους και επιπρόσθετα ότι για να τον πετύχουν είναι αποφασισμένοι να επιστρατεύσουν κάθε μέσο (θεμιτό και αθέμιτο). Συνηθισμένοι να ζουν μακριά από το φως και όντας αλλεργικοί με την αλήθεια, δεν χρειάζεται παρά να ακολουθήσουν τις συνηθισμένες κι ομολογουμένως πετυχημένες συνταγές του παρελθόντος, με τις οποίες για πολλές δεκαετίες κακοποιούσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιβάλλοντας ένα καθεστώς το οποίο στην ιστορία του έχει καταγραφεί ότι ήταν και ο Μεσαίωνας του.

 

Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να πάμε πολύ πίσω για να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας ότι δηλαδή ύστερα από μια μικρή παρένθεση επιστρέφουμε ολοταχώς εκεί που ήμασταν. Για να ξαναδούμε τη θρυλική παράγκα με ορθάνοιχτες τις πόρτες, ανακαινισμένη και με δύο πλέον ενοίκους. Τα όσα διακινούνται δια πράξεων αλλά και δια λόγων (όπως το τελευταίο πύρινο μανιφέστο του Φον Καραπαπά), αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ανατροπή των φαύλων καταστάσεων και των φυτευτών προέδρων, που διόριζε το λιμάνι επί δεκαετίες, έκλεισε τον μικρό κύκλο της και το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει στην αμαρτωλή του κανονικότητα, αντιστάσεως μη ούσης. Τα γεγονότα μέσα στην ΕΠΟ με την κυοφορούμενη εσωτερική ανατροπή, την οποία έχουν ήδη έτοιμη οι δύο χαλίφηδες, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλου είδους προβλέψεις.

 

Ο Βαγγέλης Γραμμένος ή θα αποδεχθεί την αποδυνάμωση του και θα συμβιβαστεί, ή θα τα βροντήξει και θα φύγει. Στις 28 του μήνα θα έχουμε εξελίξεις. Για αυτές σας προϊδεάσαμε και στο προχθεσινό μας σχόλιο. Μέσα όμως από όλα αυτά, η φίλαθλη κοινή γνώμη έχει την ευκαιρία να βγάλει και τα δικά της συμπεράσματα. Τα οποία προφανώς θα αφορούν το ρόλο που διαδραμάτισαν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, τόσο την εποχή της συμμαχίας των τριών που ξεκίνησαν για την ανατροπή της ερυθρόλευκης Χούντας, όσο και για τις άθλιες συμπεριφορές συγκεκριμένων εξ αυτών, σε συνδυασμό πάντοτε με τη μαύρη προπαγάνδα του λιμανιού, που σήμερα κυνικά και απροσχημάτιστα εξαγγέλλει πλέον ότι ο μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή, είναι η εξόντωση του Ιβάν και του ΠΑΟΚ (επιστρέφουμε στο μανιφέστο Φον Καραπαπά)!

 

Τόσο καθαρά και τόσο ανεμπόδιστα, απειλές χωρίς την παραμικρή αντίδραση από κάποιον αθλητικό εισαγγελέα. Φαίνεται όμως πως είναι απασχολημένοι, γιατί ακόμη δεν έχουν βρει του ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας λιντσαρίσματος (γιατί όχι και φόνου) του Τζήλου. Όμως ως γνωστόν αποδεδειγμένα, ολοφάνερα και αδιαμφισβήτητα ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ ήταν αυτοί που ανέλαβαν όλο το βάρος - πιθανόν και το κόστος – του ξεθεμελιώματος της παράγκας και της ανατροπής του σάπιου δικτατορικού καθεστώτος του λιμανιού. Ο Ιβάν και η ομάδα του με τη νέα κατάσταση που οι ίδιοι έφεραν στην ΕΠΟ, δέχθηκαν το ισχυρό πλήγμα της κλοπής ενός τίτλου.

 

Ωστόσο το δέχθηκαν ψύχραιμα. Συνέχισαν όμως την προσπάθεια τους για μια ολοσχερή κάθαρση, απαιτώντας και επιτυγχάνοντας ιστορικές ανατροπές και μεγάλες αποφάσεις όπως το VAR, οι ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και ένας αγώνας συνεχόμενος για να παίζουν οι άξιοι Έλληνες ρέφερι. Και συνεχίζουν περήφανοι, μόνοι την επανάσταση τους.

 

Ο δρόμος τους είναι ευθύς και οι αρχές τους αδιαπραγμάτευτες. Και ποιους έχουν απέναντι τους; Μια χαλασμένη φάρα αντιπροσώπων του κατεστημένου να αναδιοργανώνεται και να απειλεί. Ποιους και ποιον; Τους έντιμους. Τους καθαρούς. Τους μόνους που απέδειξαν πως ο μοναδικός τους στόχος ήταν η κάθαρση. Έτσι δυστυχώς έχουν τα πράγματα με όλους αυτούς τους συμπλεγματικούς υποκριτές, οι οποίοι ανατροφοδοτώντας το μίσος τους για τον ΠΑΟΚ έχουν το θράσος να μας προειδοποιούν ότι θα μας ξαναγυρίσουν πίσω στον ποδοσφαιρικό μας Μεσαίωνα. Όσο για αυτό που ονειρεύονται, δηλαδή την εξόντωση του ΠΑΟΚ, μάλλον ήδη από τώρα μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς όνειρο θερινής νυκτός.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X