ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Συνεχίζει για Βόλο ή… στροφή

Συνεχίζει για Βόλο ή… στροφή

Ξεκαθαρίζει θετικά ή αρνητικά με τους Θεσσαλούς και προχωρά

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες του Θανάση Παπαδόπουλου, η υπόθεση απόκτησης του Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλου οδεύει στην τρίτη και… φαρμακερή. Θα ξεκαθαρίσει οριστικά, θετικά ή αρνητικά.

 

Η συγκέντρωση χρημάτων και η συζήτηση στο (προς προγραμματισμό για αύριο) ραντεβού των «κυανόλευκων» με τους επιτελείς των Θεσσαλών θα κρίνει οριστικά το εξελισσόμενο σε «σήριαλ» ενδεχόμενο παρουσίας του Ηρακλή στη Super League 1 μέσω Βόλου.

 

Το «ψαλίδι» Παπαδόπουλου στα χρήματα με τα οποία προτίθεται να συνεισφέρει φέτος, μείωσε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες. Είτε θα βρεθεί γραμμή επικοινωνίας και θα προχωρήσει η υπόθεση Βόλου, είτε ο Ηρακλής θα κάνει «στροφή» στις εναλλακτικές επιλογές, με τον χρόνο επιπρόσθετο αντίπαλο.

 

Από τη Super League 2 σταδιακά φαίνεται πως δεν υπάρχει διαθέσιμη ομάδα να διαπραγματευτεί τον Α.Φ.Μ. της. Ως εκ τούτου η σχετική αναζήτηση επανέρχεται και πάλι στα πιο «ρεαλιστικά» δεδομένα, των ομάδων δηλαδή της Football League.

 

Τα οικονομικά ανταλλάγματα είναι πιο εφικτά, ο διαθέσιμος χρόνος για τη δημιουργία ομάδας, ακόμη περισσότερος δεδομένου του γεγονότος πως είναι άγνωστη η ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος και οι απαιτήσεις όσον αφορά στο μπάτζετ επίσης πιο μικρές. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει σε αναγκαίες προς οργάνωση διαδικασίες για τη νέα σεζόν και που έχουν δείξει σημάδια διάθεσης διαπραγμάτευσης του Α.Φ.Μ. τους. Ακόμη ωστόσο και στα δεδομένα της Football League (τρίτης κατηγορίας), πρέπει οι «κυανόλευκοι» να εξασφαλίσουν την οικονομική δυνατότητα στήριξης μιας τέτοιας προσπάθειας.

 

Παραμένει μεγάλο «αγκάθι» το οικονομικό

Από την αρχή ήταν και εξακολουθεί να είναι το «Α και το Ω» στην συγκεκριμένη (και όχι μόνο) υπόθεση. Το οικονομικό παραμένει μεγάλο «αγκάθι» και για τη νέα προσπάθεια συμφωνίας με τον Ν.Π.Σ. Βόλου ώστε ο Ηρακλής να αποκτήσει τον Α.Φ.Μ. του και ουσιαστικά τη θέση του στη νέα Super League 1.

 

Αφού έχει καταστεί σαφές πως τα θέματα «αδυναμίας μετακόμισης» δεν αποτελούν σημείο προβληματισμού και πως το οικονομικό κομμάτι του επικείμενου deal έκρινε και θα κρίνει ξανά τα πάντα, η δυνατότητα επί τούτου των «κυανόλευκων» θα καταδείξει εν πολλοίς την κατάληξη της νέας προσπάθειας που επιχειρείται με τους Θεσσαλούς.

 

Οι επαφές και συζητήσεις με στόχο την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής οικονομικής προσφοράς που θα αφορά τουλάχιστον στην πρώτη καταβολή, συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

 

Γνωρίζοντας πως πρέπει να παρουσιάσουν μια οικονομική πρόταση που θα δελεάσει τους επιτελείς του Ν.Π.Σ. Βόλου, οι «κυανόλευκοι» παράγοντες προσπαθούν να συγκεντρώσουν ένα ποσό που θα μπορέσει να βάλει ουσιαστικά τις δύο πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη συνέχεια του deal.

 

Η καταβολή όλου του ποσού είναι μια περίπτωση που δεν συγκεντρώνει πιθανότητες. Όπως είχε επισημανθεί εξ αρχής από το ρεπορτάζ στην όλη διαπραγμάτευση υπάρχει η προοπτική αποπληρωμής του τιμήματος σε χρονικό ορίζοντα, όμως πρόθεση της πλευράς του Βόλου είναι να πειστεί πως η πλευρά του Ηρακλή έχει την οικονομική δυνατότητα να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα διαμορφωθεί εφόσον προκύψει συμφωνία.

 

Το ραντεβού

Στον Ηρακλή έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια συγκέντρωσης του σημαντικού ποσού, με το οποίο θα επιχειρήσουν να δελεάσουν την άλλη πλευρά να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας. Το ραντεβού των δύο πλευρών αναμένεται να γίνει αύριο, αλλά σαφώς θα έχει ουσία το μεταξύ τους τετ α τετ μόνο αν ξεπεραστεί το οικονομικό.

 

Αν δηλαδή αφενός οι «κυανόλευκοι» συγκεντρώσουν ένα ποσό τέτοιο που θα είναι ικανοποιητικό για τους Βολιώτες ή αν οι Θεσσαλοί δείξουν πιο διαλλακτικοί τουλάχιστον αρχικά σ’ αυτό και μπουν έπειτα στη συζήτηση για τις τμηματικές καταβολές του τιμήματος. Αν δεν καταφέρουν στις επόμενες ώρες οι «κυανόλευκοι» να συγκεντρώσουν το ποσό για μια ικανοποιητική οικονομική προσφορά άμεσης καταβολής, το ραντεβού των δύο πλευρών θα κυλήσει όπως τα προηγούμενα δύο που πραγματοποίησε ο Θανάσης Παπαδόπουλος, χωρίς δηλαδή ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αν έχει αυτή την κατάληξη και η νέα προσπάθεια η προοπτική συμμετοχής στη Super League 1 μέσω Βόλου, απομακρύνεται οριστικά για τους «κυανόλευκους» που θα πρέπει άμεσα να στραφούν στις εναλλακτικές περιπτώσεις Α.Φ.Μ. των ομάδων της Football League που έχουν βολιδοσκοπήσει.

 

Κριτήριο η διάθεση του Θεοδωρίδη

Τα… χαρτιά είναι ανοικτά. Και από τις δύο πλευρές. Όπως και η διάθεση για συνεργασία. Διαφορετικά δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία μιας νέας συζήτησης. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να «μιλήσει» το χρήμα.

 

Με τα «χαρτιά ανοικτά» και την απόφαση του Θανάση Παπαδόπουλου να… ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο την οικονομική βοήθεια στον Ηρακλή της νέας σεζόν, γνωρίζουν και στην πλευρά του Βόλου πως ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα (αλλά να παίξει με την παρουσία του σημαντικό ρόλο «εγγυητή»), διαμορφώνοντάς τα υπέρ του deal, είναι ο Ηλίας Θεοδωρίδης. Άλλωστε (και) στην περσινή σεζόν είχε σημαντική οικονομική συμβολή δίχως να έχει μετοχικό ή διοικητικό ρόλο, την οποία επικαλέστηκε ουκ ολίγες φορές ο Θανάσης Παπαδόπουλος.

 

Όντας εκείνος που μπορεί να ανεβάσει τον πήχη της προσφοράς του Ηρακλή, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, η διάθεση-δυνατότητά του αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς την έκβαση της υπόθεσης. Αν μη τι άλλο οικονομικά επιφανείς «κυανόλευκοι» παράγοντες όπως οι κ.κ. Σαρηκεχαγιάς, Αντωνέλης και Τσουρέκας έχουν επίσης τη δύναμη να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση, εφόσον αντίστοιχα έχουν τη διάθεση-δυνατότητα. Στη σημερινή μέρα αναμένεται να είναι περισσότερο ξεκάθαρη η εικόνα πάνω στο οικονομικό, ενόψει της αυριανής συνάντησης των δύο πλευρών.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X