ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Συμβιβασμός και αναβολή μιας μετωπικής σύγκρουσης

Συμβιβασμός και αναβολή μιας μετωπικής σύγκρουσης

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την παρέμβαση του Αυγενάκη, την τροποποίηση του ΚΑΠ και την μείωση των ποινών

«Φρονίμως ποιών» ο πρόεδρος της Εθνικής μας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ανέβαλε τις προαναγγελθείσες τροποποιήσεις που αφορούσαν την πολυσυζητημένη πολυιδιοκτησία, αλλά και την μείωση των ποινών, πειθαρχώντας στην «παρέμβαση – προειδοποίηση» του Υφυπουργού, ο οποίος ζήτησε… διαβουλεύσεις πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

 

Ο Βαγγέλης Γραμμένος δικαιολογώντας αυτή την αναβολή, δήλωσε: «Μας ζήτησε ο κ. Αυγενάκης να ενημερωθεί και σαν ένδειξη καλής θέλησης προτείνω να μην πάρουμε καμία απόφαση μέχρι την επόμενη Δευτέρα 5/8». Έτσι, αποφεύχθηκε στο παρά πέντε θα έλεγε κανείς, μια τροποποίηση, με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ να συμφωνεί και αυτός στην προσωρινή (;) αλλαγή κατεύθυνσης του Βαγγέλη Γραμμένου. Όπως όλα δείχνουν ο νέος Υφυπουργός, ο οποίος προχώρησε στη βαθιά «τομή» των μεγάλων περικοπών των συμβολαίων χορηγίας της δημόσιας τηλεόρασης στην Σούπερ Λιγκ 1 και στη Σούπερ Λιγκ 2, δεν φαίνεται διατεθειμένος από τώρα και πριν τις διαβουλεύσεις να δεχθεί αυτές τις τροποποιήσεις.

 

Γιατί είναι ενημερωμένος, προφανώς κι επηρεασμένος είτε από στενούς συνεργάτες του, είτε ακόμη και από τη σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση που έχει εξαπολύσει και για τα δύο αυτά θέματα η ερυθρόλευκη προπαγάνδα. Το λιμάνι άτσαλα βέβαια, επιχειρεί να δείξει ότι αγωνίζεται για να προασπίσει τα συμφέροντα του δημοσίου (!) πιέζοντας τον Υφυπουργό πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντα του, με όλα τα θέματα για τα οποία έχει ενδιαφέρον, ξεκινώντας από τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Με πρόσχημα τη προστασία του δημοσίου χρήματος!Ποιοι; Αυτοί και συγκεκριμένοι πρόεδροι τους που επί δεκαετίες, ήταν μόνιμοι επισκέπτες και τρόφιμοι των χρυσοφόρων ταμείων της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι γνωστό ανά το πανελλήνιο ότι οι συγκεκριμένοι τύποι ασφαλώς και δεν έχουν κατά νου, ούτε νοιάζονται για το άθλιο παραμάγαζο που τους τα έδινε χοντρά με σκανδαλώδεις χορηγίες.

 

Ο αποκλειστικός λόγος της πίεσης (εκβιασμός ψυχολογικός μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ) του Υφυπουργού είναι και παραμένει ο πόνος τους να μην εισπράξει ο ΠΑΟΚ το ποσό της χορηγίας του που το εδικαιούτο σαν νταμπλούχος και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην διεκδίκηση ενός νέου συμβολαίου. Βέβαια το αυτί του Σαββίδη δεν ιδρώνει από κάτι τέτοιες γελοιότητες και φτήνιες και ούτε δίνει σημασία αν του λείψουν και κάποια ευρώ. Άλλοι έχουν την αγωνία μην τυχόν και μείνει πάλι στο ράφι το εμπόρευμα που προσπαθούν απελπισμένα να πουλήσουν, για να εισρεύσει ρευστό στο ταμείο τους. Είναι εκείνοι που ξεπουλώντας τα ασημικά τους, επιβιώνουν ανακυκλώνοντας με αλχημείες κάθε χρονιά το ρόστερ τους.

 

Επί του προκειμένου όμως, εκείνο που ανησυχεί και προβληματίζει δεν είναι πως σκέφτονται και ενεργούν οι γνωστοί νταβατζήδες που επί δεκαετίες καταδυνάστευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά το αν και κατά πόσο έχουν τον τρόπο πιθανόν και τους ανθρώπους στο περιβάλλον του Αυγενάκη, για να «επιστρέψουν» στο ένδοξο παρελθόν τους (στη λερωμένη φωλιά τους) και στη θρυλική παράγκα τους. Ο νέος Υφυπουργός όσο είναι νωρίς, ας σπεύσει να οργανώσει την αυτοπροστασία του.

 

ΥΓ: Η προπαγάνδα του λιμανιού ως γνωστόν και πάντοτε, επικεντρώνεται σε ότι έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη. Μερικές φορές δεν ξεχνάει και κάποια απωθημένα που αφορούν τους πρώην θανάσιμους εχθρούς και νυν συμμάχους (;) τους. Ήδη έβαλαν στο στόχαστρο και τον Φύσσα, λόγω Παναθηναϊκής προέλευσης, ο οποίος ανέλαβε πόστο στην Εθνική ομάδα. Μια ζωή φτηνοί και καταγέλαστοι.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/8)

X