ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας στα Ίμια ξεπερνά τα όρια του ανεκτού»

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας στα Ίμια ξεπερνά τα όρια του ανεκτού»

Οι πρώτη δήλωση του Πάνου Καμμένου για το συμβάν

 

Την πεποίθηση πως η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

 

 

"Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μία συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

 

"Είναι μία συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτόν τον λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους. Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων».

X