ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Συγκέντρωση και εξυπνάδα στον Αρη

Συγκέντρωση και εξυπνάδα στον Αρη

Πώς προσεγγίζει το παιχνίδι της Δευτέρας ο Σάββας Παντελίδης

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπορεί αγωνιστικά να “τσαλάκωσε” το προφίλ της ομάδας, αφού τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε ο Αρης αν μη τι άλλο… κάθισαν βαριά, ήρθε όμως την κατάλληλη στιγμή να επισημάνει στους ποδοσφαιριστές οτι δεν τελείωσε ακόμα τίποτα σε ό,τι αφορά τον στόχο της Ευρώπης.

 

Ο Σάββας Παντελίδης στάθηκε στην αφέλεια την οποία ουσιαστικά πλήρωσε στο ματς της περασμένης Κυριακής η ομάδα του, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο όμως αυτή τη στιγμή είναι η από εδώ και πέρα συνέπεια που θα δείξει. Ειδικά στα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν, με Απόλλωνα και ΟΦΗ. Τα θεωρεί κομβικής σημασίας για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου, αλλά και 90άλεπτα με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας. Είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, έχει τους λόγους του.

 


Θεωρητικά το πρόγραμμα που ακολουθεί ευνοεί τον Αρη, όχι απλά για να “κλειδώσει” την πεντάδα αλλά για να κοιτάξει και ψηλότερα, καθώς ο 4ος Ατρόμητος παίζει “κολλητά” με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, οπότε οι έξι βαθμοί απόσταση από τους κιτρινόμαυρους υπάρχει η προοπτική να μειωθούν, ακόμα και να… μηδενιστούν. Για να συμβεί όμως αυτό πρωτίστως θα πρέπει ο Αρης να επιδείξει την απαραίτητη συγκέντρωση απέναντι σε δύο ομάδες που “χαροπαλεύουν” για την παραμονή τους στην κατηγορία και θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν… ζημιά και να χαλάσουν το παιχνίδι του Αρη ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τούς έχουν απομείνει. Αυτό σημαίνει οτι οι κιτρινόμαυροι, αφενός πρέπει να διατηρήσουν στο 100% τη συγκέντρωσή τους στο γήπεδο βγάζοντας την ίδια αγωνιστικότητα που έβγαλαν στα ντέρμπι και κέρδισαν βαθμούς και εντυπώσεις. Αφετέρου να μην παρασυρθούν από τη βαθμολογική διαφορά των αντιπάλων τους, γιατί ο κίνδυνος ελλοχεύει και κανείς στον Αρη δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων.

 

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν ο Σάββας Παντελίδης έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες στα αποδυτήρια μία επιχείρηση “συγκέντρωσης και εξυπνάδας”, επαναλαμβάνοντας συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του οτι “τα δύσκολα για εμάς τώρα αρχίζουν”.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (15/3)

 

X