ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σεμινάριο διαιτησίας στους φοιτητές ΜΜΕ του ΑΠΘ για το VAR!

Σεμινάριο διαιτησίας στους φοιτητές ΜΜΕ του ΑΠΘ για το VAR!

Ενα διαφορετικό σεμινάριο έλαβε χώρα την Τετάρτη 15/5 στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης

 

Σε ένα διαφορετικό σεμινάριο από αυτά που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία έγινε σήμερα σε αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Δαγκλής, υπεύθυνος Διαιτητικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εθνικός εκπαιδευτής και παρατηρητής διαιτησίας Σούπερ Λιγκ, αλλά και εκπαιδευτής VAR, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει με οπτικοακουστικό υλικό και παράλληλες υποδείξεις, αλλά και ερωτήσεις βασικές αρχές για τη διαιτησία, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, ο πολύπειρος διαιτητής ανέλυσε πότε και με ποια κριτήρια δίνεται οφ σάιντ, πέναλτι και ανέλυσε πόσο σημαντική θα είναι η χρήση του VAR από τη νέα σεζόν.

 

Αναφέρθηκε μάλιστα πως όλα τα γήπεδα της Super League θα έχουν τη σχετική δυνατότητα χρήσης, ενώ η χρήση του VAR θα πρέπει να σωστή. Μια τέτοια διδασκαλία γίνεται σε πολλές ιδιωτικές σχολές και φυσικά η κρίση για διαιτητικές αποφάσεις φαίνεται να μην είναι τόσο απλή. Θα πρέπει να αναφερθεί πως η ΟΥΕΦΑ κάθε χρόνο στέλνει στις χώρες-μέλη της δυο dvd με επιλεγμένες φάσεις από κάθε χρονιά, πάνω στις οποίες γίνεται η ανάλυση και η όποια διόρθωση.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε σχετική ερώτηση φοιτητή για τη φάση του Βαρέλα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τονίστηκε πως η συγκεκριμένη φάση δεν συμπεριλήφθηκε...

 

Το μάθημα κράτησε πάνω από 2 ώρες για τους φοιτητές του τμήματος παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σεμινάριο, που είχε μάλιστα ανάλυση και για το πολυσυζητημένο VAR, το οποίο έκανε την είσοδό του στην ποδοσφαιρική μας ζωή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

X