ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σε πανικό ο Παναγιώτης Στεφανίδης

Σε πανικό ο Παναγιώτης Στεφανίδης

Στο κενό η προσπάθεια της ΠΑΕ να υποβαθμίσει την χθεσινή αποκάλυψη της Metrosport- Τα «καυτά» ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης η οποία είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, ακολουθώντας την πάγια τακτική της, επιχείρησε με κενή από επιχειρήματα ανακοίνωση να πλήξει την αξιοπιστία του χθεσινού αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της Metrosport με θέμα τη συνεργασία της με την εταιρεία Regina KN.

 

H ανακοίνωση της όμως δεν απαντά σε κανένα από τα «καυτά» ερωτήματα που τέθηκαν στο δημοσίευμα. Αντιθέτως επιχειρεί με φτηνούς λαϊκισμούς να αποπροσανατολίσει του φίλους του Άρη από την ουσία της σύμβασης.

 

Τα ερωτήματα

 

Τα ερωτήματα που έβαλε η «Μ» με θέμα της σύμβαση ήταν:

 

Α) Εάν ενημερώθηκε η Κ.Μ.Α και ο Α.Σ. για τους όρους της τόσο σοβαρής σύμβασης; Β) Με ποια κριτήρια επέλεξε η διοίκηση του κ. Στεφανίδη την συγκεκριμένη εταιρεία; Γ)Γιατί στο αρχικό σχέδιο σύμβασης υπάρχει όρος ότι η Regina KN θα πάρει προμήθεια και για την χορηγία από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», ενδιαφέρον που χρονολογείται από πέρυσι; Δ)Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία και ποια είναι η προϋπηρεσία των στελεχών της στον χώρο της διαφήμισης;

 

Τα νέα στοιχεία

 

Στο ρεπορτάζ σημειώνονταν ότι οι όροι στους οποίους γινόταν αναφορά υπήρχαν στην σύμβαση που πήγε προς υπογραφή στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Άρης κ. Ψηφίδη και ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να έχουν αλλάξει. Μάλιστα επισημαίνονταν ότι: «Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στεφανίδης θα πρέπει να ενημερώσει τους μετόχους Ερασιτέχνη και Κ.Μ.Α εάν υπεγράφη τελικώς από τον κ. Ελευθεριάδη η συγκεκριμένη σύμβαση ή εάν αλλάχθηκαν οι όροι».

 

Η ΠΑΕ Αρης στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «οι… αποκαλύψεις αφορούν το προσχέδιο μιας συμφωνίας και όχι υπογεγραμμένα συμφωνητικά».

 

Ο κ. Ψηφίδης χθες, μιλώντας στο Metropolis 95,5, υποστήριξε ότι ήταν το τελικό σχέδιο της σύμβασης αυτό που του πήγαν προς υπογραφή.

 

 

Πέρα απ’ αυτό η Metrosport αποκαλύπτει σήμερα ότι προσχέδιο ήταν η πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία, γραμμένη σε επιστολόχαρτο το οποίο φέρει το λογότυπο της και προηγήθηκε της ιδιωτικού συμφωνητικού που πήγε προς υπογραφή στον κ. Ψηφίδη.

 

Στην πρόταση αυτή η Regina πρότεινε «να εισπράττει αμοιβή 20% για χορηγίες αξίας μέχρι 30.000 ευρώ ανά έτος και 15% για χορηγίες αξίας από 30.000 ευρώ και πάνω, ανά έτος και ανά πελάτη, που έχουν οριστικά εισπραχθεί και που πραγματοποίησε ο ίδιος με αντίστοιχη έκδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών». Σε άλλο σημείο της έγγραφης πρότασης η εταιρεία αναφέρει: «Η εταιρεία μας δύναται να λαμβάνει ως προκαταβολή έναντι των πωλήσεων του για την κάλυψη των εξόδων του ποσό 30% της αξίας των συμβολαίων που έχει υπογράψει με υποψήφιους χορηγούς»!

 

Η τελική σύμβαση

 

Είναι ολοφάνερο ότι μετά από την πρόταση της Regina η οποία περιείχε ασύμφορους όρους για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Άρης ακολούθησαν συζητήσεις και τελικώς διαμορφώθηκε η σύμβαση την οποία αρνήθηκε να υπογράψει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αρης. Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε αυτό που υποστηρίζει ο κ. Στεφανίδης στην ανακοίνωση ότι «ήταν προσχέδιο σύμβασης», έχει την ηθική υποχρέωση να ενημερώσει την Κ.Μ.Α και τον Α.Σ για το περιεχόμενο της τελικής σύμβασης με την εταιρεία Regina η οποία και υποχρεούται να καταθέσει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

Ούτε κουβέντα για την «ταμπακιέρα»

 

Η διοίκηση των «κίτρινων» συμπληρώνει «ότι για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι προτιμότερο να συνεργαστεί με επαγγελματίες του χώρου που θα αμείβονται με λογικά ποσοστά επί των χορηγιών προς όφελος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ…», χωρίς να απαντάει στο ερώτημα γιατί στο αρχικό πλάνο (ίσως και στο τελικό) της σύμβασης προβλέπονταν η εταιρεία να πάρει προμήθεια 5% ακόμη και από το αντίτιμο των εισιτηρίων μίας πιθανής χορηγίας με την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;

 

 

 

Χωρίς ενημέρωση ο Α.Σ. Αρης

 

Τέλος η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στην ανακοίνωση της, η οποία δεν έκανε σοφότερους του φίλους της ομάδας που αγωνιούν για το μέλλον της, «παίζει» με τις λέξεις προκειμένου να ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για τη σύμβαση τη διοίκηση του Α.Σ.

 

Η τελευταία η οποία είχε πλήρη άγνοια για το θέμα, έβαλε στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας σχετικά ερωτήματα προς τον κ. Στεφανίδη. Ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Άρη, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε αδιαθεσία και απέφυγε να πει ξεκάθαρες κουβέντες. Τελικά τον ερωτούμε για μία ακόμη φορά: Έχει η διοίκηση του Α.Σ. Άρη στα χέρια της αντίγραφο της σύμβασης και έχει προκρίνει το προσχέδιο της;

 

 

Ο διαχειριστής και ο διευθυντής

 

Το εάν θα πληρωθούν τα στελέχη της Regina με ποσοστό δεν αποτελεί «ασπίδα» για την ΠΑΕ Άρης καθώς έχει αξία, κυρίως ηθική, επί ποιών χορηγιών θα πάρουν προμήθεια και ποιο θα είναι το ύψος της.

 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είναι ο κ. Μερκούρης Στίγγας που έχει τον τίτλο του διευθυντή και ο κ. Αλέξανδρος Κατσμαπέκης που είναι ο διαχειριστής της εταιρείας Regina είναι λογικό στη σύμβαση να επιχείρησαν να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εταιρείας τους.

 

Να σημειώσουμε ότι η Regina υπέβαλε στο Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αίτημα για «Εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη υποκαταστήματος αλλοδαπής». Στην απόφαση που κοινοποιήθηκε στην εταιρεία στις 21/08/2012 μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

 

«γ. Σκοπός του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη είναι η λειτουργία καταστήματος πώλησης ή ενοικίασης νυφικών, φορεμάτων και ειδών γάμου καθώς και η λειτουργία καταστημάτων εστίασης και αναψυκτηρίου/καφετέρια/καφενείο/εστιατόριο.

 

δ. Το καταβεβλημένο εταιρικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 100 λέβα.

 

ε. Νόμιμος εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, διορίζεται ο Αλέξανδρος Κατσαμπέκης του Νικολάου, κάτοικος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη από 18-6-2012 απόφαση της εταιρείας.

 

στ. Η επωνυμία του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη ορίζεται σε ΡΕΤΖΙΝΑ Κ.Ν.».

 

Αυτό βεβαίως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι σκοποί της εταιρείας διευρύνθηκαν στη συνέχεια και να προστέθηκε στους σκοπούς η παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών.

 

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Αλέξανδρος Κατσαμπέκης που είναι ο διαχειριστής της Regina, εάν δεν πρόκειται για συνωνυμία, παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο ως ένας από τους υποψήφιους χορηγούς της ΠΑΕ Λαμία εκπροσωπώντας την εταιρεία καλλυντικών ESSENCE που όπως δήλωσε έχει έδρα την Τσεχία. Τελικώς αποσύρθηκε μαζί με τους συνεργάτες του χωρίς να χρειαστεί να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε. Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα σχετικών δημοσιευμάτων.

 

Αυτά προς το παρόν.

X