ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σε λάθη στο γήπεδο ή στην κερκίδα ελπίζει ο Ολυμπιακός !

Σε λάθη στο γήπεδο ή στην κερκίδα ελπίζει ο Ολυμπιακός !

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για το άλμα που θα κάνει ο ΠΑΟΚ αν κερδίσει σήμερα τον Ολυμπιακό

Επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε. Μήτε τελειώνει, μήτε αρχίζει απόψε το Πρωτάθλημα στην Τούμπα. Υπάρχουν άλλες εννέα αγωνιστικές για την στέψη του Πρωταθλητή. Και κάθε νίκη (ήτοι κάθε τρεις βαθμοί) του ΠΑΟΚ – μάλλιασε …το χέρι μας, να το γράφουμε – είναι ένα βήμα κοντύτερα στην κατάκτηση του θρόνου. Είναι συνάμα και μία ήττα… Ένα βήμα μακρύτερα από γι’ αυτούς, για τους αντιπάλους του.

  

Υπάρχουν βέβαια, αγωνιστικές στις οποίες ο ΠΑΟΚ δεν κάνει απλά, βήμα. Άλμα κάνει. Και σήμερα είναι μία τέτοια αγωνιστική επειδή ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά, ο κυριότερος αντίπαλος του στον «πόλεμο του θρόνου». Κι αυτή η μάχη τους είναι σημαντική. Όχι τόσο αγωνιστικά, όσο ψυχολογικά.

  

Θα λέγαμε μάλιστα… Το λέμε δηλαδή, πως κυρίως ψυχολογικά ο νικητής θα έχει μέγιστη ωφέλεια. Κι εδώ θυμίζουμε, πως ο ΠΑΟΚ ως πρωτοπόρος και κυρίαρχος του Πρωταθλήματος ευνοείται κι από την ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός ακόμη και με ισοπαλία θα τρώει την σκόνη του ΠΑΟΚ.

  

Τι θα πράξει ο ΠΑΟΚ και τι θα πράξει ο Ολυμπιακός; Ποιος θα είναι ο εκατέρωθεν προσανατολισμός; Με λίγα λόγια; Θα μετρήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός! Κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη – το «κλειδί της επιτυχίας» είναι εδώ ακριβώς...

  

Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ με περισσότερες επιλογές. Έχει και θεμέλια. Δοκιμασμένα και πετυχημένα. Είναι κι ενισχυμένος σημαντικά ο κορμός του. Ο Ολυμπιακός κτίζεται εφέτος εξ αρχής. Δε είναι υπερβολή η εντύπωση πως ακόμη... ψάχνεται! Αυτή η διαφορά ετοιμότητας είναι κι αιτία της βαθμολογικής διαφοράς των δύο ομάδων. Και δεν είναι έξι οι βαθμοί. Οκτώ είναι αλλά… Φρόντισαν πέρυσι για τρικλοποδιά εφέτος. Πέρυσι όταν ο ΠΑΟΚ έχασε… Έχασε; Πέρυσι όταν τού έκλεψαν το Πρωτάθλημα εκτός αγωνιστικών χώρων.

  

Κι επιμένουμε. Αυτή αλλά κι άλλες διαφορές υπέρ του ΠΑΟΚ καταγράφονται πριν από τη σέντρα του ντέρμπι κορυφής. Κι αφορούν τη σειρά δεκαεννέα αγωνιστικών. Πρέπει λοιπόν,  να καταγραφούν και μετά τη σέντρα στην Τούμπα. Με μοναδικό στόχο του ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς. Μόνον αυτοί τον οδηγούν κοντύτερα στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  

Ο ΠΑΟΚ δε θα αποδείξει πολλά, σε πολλούς τον Ολυμπιακό εάν νικήσει. Ο ΠΑΟΚ θα αποδείξει τα πάντα, στους πάντες εάν το Πρωτάθλημα κατακτήσει. Κι έχει στην διάθεση του ένδεκα αγωνιστικές να το κάνει…

 

Κι επαναλαμβάνουμε. Ο Ολυμπιακός θα βιάζεται απόψε στην Τούμπα. Γι’ αυτόν θα κυλά ο χρόνος αντίστροφα. Η υπομονή κι η επιμονή του ΠΑΟΚ θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις στο ντέρμπι. Αυτά είναι τα αβαντάζ του. Αυτά είναι ντεζαβαντάζ του Ολυμπιακού.

  

Δεν λέμε. Ζόρικος αγώνας είναι. Ναι αλλά.. Όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι ζόρικοι συνεχίζουν!   

  

Και που είστε; Δεν αρκεί η υπομονή κι η επιμονή της ομάδας του ΠΑΟΚ. Απαραίτητη η υπομονή και η επιμονή του κόσμου του. Προσοχή στα λάθη και στον αγωνιστικό χώρο και  στην κερκίδα. Μόνον αυτά  θα μπορούσαν, να αλλάξουν την ομαλή ροή του. Σε αυτά ελπίζει ο Ολυμπιακός...

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/2)

X