ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σε καθεστώς πίεσης ο Γουλιέλμος

Σε καθεστώς πίεσης ο Γουλιέλμος

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης ισχυρίζεται ότι έχει λυθεί το ban, αλλά οι συνεργάτες του είναι επιφυλακτικοί – Τελεσίγραφο και από τα μέλη του Δ.Σ.

Η λάμψη των πυροτεχνημάτων δεν κρατάει πολύ. Κάποια στιγμή προσγειώνονται στο έδαφος και επανέρχεται το απόλυτο σκοτάδι. Εδώ και πολλές ημέρες, ο Δημήτρης Γουλιέλμος πετάει φωτοβολίδες, ισχυρίζεται ότι έλυσε το ban, άναψε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση μεταγραφών, αλλά η απουσία επίσημων ανακοινώσεων ουσιαστικά εντείνει την αμφιβολία όλων.

 

Ακόμη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι οποίοι «βαφτίστηκαν» παράγοντες σε μια νύχτα, έφτασαν στο σημείο να αντιδράσουν. Στο άτυπο διοικητικό συμβούλιο που έγινε προχθές στην ΚΑΕ, δίχως μάλιστα να έχει γνώση ο μεγαλομέτοχος. Η κατάσταση σκιαγραφήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Χάρη Παπαγεωργίου και στη συνέχεια στάλθηκε… τελεσίγραφο στον ιδιοκτήτη. Το περιεχόμενο αυτού; Λύση των προβλημάτων με ταυτόχρονη χρηματοδότηση της ομάδας ή αποχώρηση. Γιατί κανείς δεν θέλει να συνδυάσει την διοικητική παρουσία του με ιστορική καταστροφή του συλλόγου. Είχε προηγηθεί η διχογνωμία για την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Δεν είχε ανακοινωθεί ο προγραμματισμός της για τις 19 Αυγούστου, αλλά αυτό είχαν (όλοι) κατά νου. Με ποιους παίκτες; Με ποιο πλάνο προετοιμασίας; Ούτε συμφωνία με ιατρικό κέντρο για την υποβολή των παικτών σε ιατρικές εξετάσεις δεν έχει κλειστεί. Ολα στον αέρα. Ακόμη και οι παίκτες που έχουν συμβόλαια κι έχουν να λαμβάνουν χρήματα προειδοποίησαν ότι δεν θα κατέβουν στο γήπεδο. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Σούλης Μαρκόπουλος έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει η πρώτη προπόνηση, γιατί δεν θέλει να κοροϊδεύει τον εαυτό του. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ επιμένει ότι πρέπει να γίνει, προφανώς για το θεαθήναι. Χάος. Απελπισία.

 

Ουσιαστικές εξελίξεις προβλέπεται να «τρέξουν» σήμερα. Πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ βρίσκεται σε κλοιό ο οποίος θα γίνει εντονότερος στις προσεχείς ώρες. Αν όντως έχει συμφωνήσει με τους Σανικίντζε, Ντραγκίτσεβιτς, Μαρμπλ και Κάμινγκς για τον διακανονισμό της οφειλής, υποχρεούται να το ανακοινώσει. Τα… «σου’ πα, μου’ πες» που κυριαρχούν στον Αρη και η λογική του σπασμένου τηλεφώνου έλαβαν τέλος. Για να πιστέψει ο οποιοσδήποτε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, απαιτείται επίσημη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο. Τα εισιτήρια διαρκείας που διατέθηκαν μέχρι στιγμής δεν είναι ούτε 50! Και δεν θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

 

«Φευγάτος» και ο Χρηστίδης

Υπό διαφορετικές συνθήκες, η προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Βασίλη Χρηστίδη δεν θα στοιχειοθετούσε μεγάλο πλήγμα. Είναι όμως για τον Αρη των μόλις τεσσάρων επαγγελματιών παικτών. Φέρεται να έχει συζητήσει με τον Ολυμπιακό για να είναι στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τους Πειραιώτες στην Α2. Το ζήτημα είναι το… πώς; Με ποια συμφωνία για τις οφειλές. Πέραν τούτου, δεν αποκλείεται να ζητήσει κι άλλος παίκτης να αποχωρήσει από την ομάδα. Αυτό θα φανεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα!

 

Οι συζητήσεις για Αμερικάνους και το θέμα του Μποχωρίδη

Πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα η «Μ» σημείωσε ότι σε προφορικό επίπεδο επήλθε συμφωνία με τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Πριν από 48 ώρες έγραψε ότι το ίδιο ισχύει και για τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Κι όμως, τα δύο ζητήματα είναι σε εκκρεμότητα γιατί στον μεν Μποχωρίδη δεν καταβλήθηκε μέρος των οφειλόμενων, όπως δεσμεύτηκε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, ο δε Μιλόσεβιτς ξεκαθάρισε ότι θέλει προκαταβολή 7.500 ευρώ. Εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα τα ζητήματα είναι ανοιχτά, με το όποιο ρίσκο για τον προγραμματισμό της ομάδας και το ενδεχόμενο απώλειας των παικτών.

 

Την ίδια ώρα, το τεχνικό επιτελείο τσεκάρει παίκτες από την αμερικανική αγορά έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση του Δημήτρη Γουλιέλμου για την επίλυση του προβλήματος απαγόρευσης μεταγραφών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ήδη έχει καταλήξει σε 3-4 παίκτες. Μάλιστα, ο βασικός φόργουορντ θα μπορούσε να είχε αποκτηθεί αλλά δεν θα μπορούσε να περιμένει μια ομάδα η οποία επί του παρόντος δεν έχει το δικαίωμα των μεταγραφών. Το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο αν χαθούν και οι υπόλοιποι. Μέσα από τις παλινωδίες των προηγούμενων εβδομάδων, πλέον ο Αρης έχει τη δυνατότητα να «κλείσει» παίκτες σε χαμηλές τιμές γιατί πολύ απλά διανύουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και τα κασέ των παικτών βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X