ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ επί του παρόντος…

Σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ επί του παρόντος…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τις εντυπώσεις του Δικεφάλου από τα φιλικά και τους Βραζιλιάνους που ξεχωρίζουν στην προετοιμασία

Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ροντρίγκο Σοάρες. Και … Ναι! Βάλτε μερικά θαυμαστικά δίπλα στα ονόματα τους. Τα δικαιούνται για το ξεκίνημα τους τουλάχιστον, στον ΠΑΟΚ. Κέρδισαν και χθες, τις εντυπώσεις καθώς δικαίωσαν – κατ’ αρχήν, επιμένουμε – την επιλογή τους. Με λίγα λόγια οι δύο Βραζιλιάνοι φαίνεται πως είναι «βαριά χαρτιά» στα χέρια του Αμπέλ Φερέιρα.

 

Δεν αρκούν φυσικά, μόνον αυτοί για να καλύψουν τα σημαντικά κενά του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Αναφερόμαστε βασικά, στα κενά των τριών οι οποίοι είναι στα pits. Δεν αναφερόμαστε στα κενά όσων απλά, αποχώρησαν. Αιτία; Όσοι αποχώρησαν, πήγαν στο καλό καθώς ο ΠΑΟΚ προτίμησε, να ανανεώσει το ρόστερ του. Δεν αποτέλεσε δηλαδή, κεραυνό εν αιθρία η αποχώρηση τους με το «καλό κατευόδιο» πάντων στην Τούμπα.

 

 

Πέρα φυσικά, από τους τρεις παίκτες του στα pits κενά για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν και στο διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας του. Λείπει… Απουσιάζει χρόνος. Αν και δεν είναι εύκολο – αντίθετα από απίθανο μέχρι αδύνατο είναι - η αναπλήρωση του απουσιάζοντος χρόνου… Εν τούτοις φάνηκε χθες, στον φιλικό αγώνα στο Βέλγιο πως ο ΠΑΟΚ το παλεύει σωστά. Είναι σε καλό δρόμο.

 

Αυτός ο καλός δρόμος της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ είναι και το πρώτο χρήσιμο συμπέρασμα των πρώτων βημάτων του Αμπέλ Φερέιρα. Κι έρχεται αυτό το πρώτο συμπέρασμα, να ταιριάσει γάντι με την εντύπωση μας πως ο Πορτογάλος προπονητής είναι τυχερός. Τούτο το είχαμε αναφέρει μόλις συμφώνησε με τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο επειδή ανέλαβε μία ομάδα σε εξαιρετική δομή και λειτουργία αλλά και ψυχολογία…

 

Έχει πολύ δρόμο ακόμη ο Αμπέλ Φερέιρα. Δεν έχει – επιμένουμε - πολύ χρόνο. Είναι όμως, σε καλό δρόμο. Ανοίγοντας για πρώτη φορά τα χαρτιά του διαμόρφωσε θετικές εντυπώσεις για την κατάσταση ετοιμότητας του ΠΑΟΚ. Είναι πρώτη φορά επειδή μέχρι χθες, ο Πορτογάλος προπονητής μάθαινε την ομάδα του. Από χθες, η ομάδα μαθαίνει πλέον, τον προπονητή της.

 

Το πρώτο της μάθημα έδειξε πως ο Αμπέλ Φερέιρα ξέρει, τι θέλει. Προσεγγίζει τις τελικές επιλογές του. Με λογική κι ορθότητα. Στηρίζεται στο υφιστάμενο οικοδόμημα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Δείχνει ασφαλής. Κι ώριμος, πολύ ώριμος … Επί του παρόντος, τουλάχιστον.

 

Φάνηκε επίσης, πως ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια, επειδή περί πολυτέλειας πρόκειται διαθέτει ένα – αν και μη πλήρες - ευρειών διαστάσεων ρόστερ. Διαθέτει παίκτες κατά πλειοψηφία έτοιμους με την έννοια δοκιμασμένης κι επιτυχημένης επιλογής. Τους διέθετε πριν καν έλθει ο Αμπέλ Φερέιρα. Ένας ακόμη λόγος, για να τον θεωρούμε… τυχερό!

 

Υπάρχει πληθώρα παικτών, για να επιλέξει ο Πορτογάλος προπονητής. Υπάρχει και διάθεση ικανοποίησης κάθε άλλης πέραν αυτών επιλογή του. Ε, τι θέλει ένας προπονητής για να είναι ευτυχισμένος ακόμη και κάτω από τέτοια ασφυκτική πίεση χρόνου.

 

Έλεγε ο δημιουργός του θρύλου της παμμέγιστης Λίβερπουλ, ο Μπιλ Σάνκλι: «Η ευτυχία του προπονητή κάνει ευτυχείς τους παίκτες. Κι όλοι μαζί μια ευτυχισμένη ομάδα»!
Η εικόνα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν και μόνον αυτή επιτρέπει στον κόσμο του, να αισιοδοξεί. Αυτή η αισιοδοξία του είναι κι η αιτία για τα +15.000 εισιτήρια διαρκείας τα οποία ήδη διατέθηκαν. Είναι μάλιστα, ηλίου φαεινότερο πως για μία ακόμη φορά θα αποδειχθεί μικρή η χωρητικότητα τα Τούμπας. Τα κάπου 22.000 εισιτήρια διαρκείας δεν αρκούν, για να ικανοποιηθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ…

 

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν νεότερα για τη νέα Τούμπα; Δεν έχουν εκφρασθεί ακόμη οι νέοι αρμόδιοι στην Αθήνα επί του θέματος πέραν της δημαρχιακής και περιφερειακής αρχής στη Θεσσαλονίκη…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (21/7)

X