ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σε αναζήτηση λύσεων

Σε αναζήτηση λύσεων

Σε συγκεκριμένους τομείς θα επιχειρήσει να βελτιώσει την ομάδα του ο Ερέρα

Συγκεκριμένοι λόγοι ενόχλησαν τον Πάκο Ερέρα στη Νέα Σμύρνη, αφού κατά γενική ομολογία η ομάδα άφησε το κακό της πρόσωπο στα… αποδυτήρια και βγήκε στο β’ ημίχρονο με στόχο να πάρει αποτέλεσμα, άσχετα αν δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε. Η διακοπή του Πρωταθλήματος ευνοεί τους κιτρινόμαυρους προς την κατεύθυνση των βελτιωτικών αλλαγών, με τον Ισπανό προπονητή να κινείται σε συγκεκριμένους άξονες. Άλλωστε, το συγκεκριμένο διάστημα προσφέρεται για «ενέσεις», τροποποιήσεις και πάνω απ’ όλα για δουλειά πάνω στις αδυναμίες και τις συνεργασίες μιας ομάδας. Ο Ερέρα έχει ήδη ανοιχτά «μέτωπα» και άλλα τόσα «στοιχήματα» στη διαχείριση του ρόστερ σε όλες τις γραμμές. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

 

  • Η απουσία του Φραν Βέλεθ, για πρώτη φορά φέτος, ήταν αισθητή στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Ισπανός προσφέρει εμπειρία, ποιότητα και ηρεμία στην ομάδα. Μετά το πέρας της διακοπής θα είναι έτοιμος να επιστρέψει. Το θέμα, ωστόσο, είναι ο παρτενέρ του. Ο Δεληζήσης είναι ο μέχρι τώρα παρτενέρ του και ο Ερέρα έχει δείξει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο. Στην εξίσωση όμως μπαίνει ο Μάβραϊ, ο οποίος στη Νέα Σμύρνη δεν είχε την απόδοση της Τούμπας κι αυτό δημιουργεί διλήμματα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο «Δέλη» έχει τον πρώτο λόγο.

 

  • Ο Σιώπης μπήκε για πρώτη φορά στο αρχικό πλάνο του προπονητή και η παρουσία του στην ενδεκάδα και στη συνέχεια θεωρείται δεδομένη. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Ερέρα και να αναζητήσει «απάντηση» είναι ο παρτενέρ του στο 4-2-3-1 ή το πώς θα «κολλήσουν» οι υπόλοιποι Μπάσα, Ματίγια, Κολάσο στο 4-3-3. Γιατί με την Τρίπολη αδύναμος κρίκος ήταν ο Κολάσο και με τον Πανιώνιο ο Μπάσα. Βέβαια για μία ομάδα που θέλει να έχει κυριαρχία και κατοχή της μπάλας είναι δεδομένο ότι θα γίνονται και λάθη. Πρέπει ωστόσο να περιοριστούν.

 

  • Για πρώτη φορά είδαμε να μην χρησιμοποιούνται ο Ντιγκινί και ο Ναζλίδης. Σ’ένα παιχνίδι μάλιστα όπου ο Αρης είχε ανάγκη έναν πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, που θα ασκεί πίεση στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Ερέρα επέλεξε να ρίξει στη μάχη τον Μαρτίνες, που σημαίνει ότι μπαίνει για τα καλά στην εξίσωσή του. Γκάμα και Ματέο είναι «κολόνες», οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Ισπανός θα διαχειριστεί τους υπόλοιπους, βρίσκονται λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, κυρίως μακριά από την έδρα της, όταν καλείται να διασπάσει κλειστές άμυνες.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/10)

 

X