ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο σχεδιασμός της αποτυχίας!

Ο σχεδιασμός της αποτυχίας!

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το ένα τσουβάλι ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ και μαζί τους τρεις βαθμούς

Όποιος μείνει στην ήττα από τον ΠΑΣ είναι λάθος! Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και μαζί τους τρεις βαθμούς. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Η ουσία βρίσκεται αλλού. Την ώρα που έχανε το παιχνίδι, ο πρώτος σκόρερ του βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για να υπογράψει στη Γαλατασαράι, ο αντικαταστάτης του δεν έχει εμφανιστεί ακόμη και οι παίκτες που έχουν μείνει πίσω, απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι διαθέτουν ένα μειονέκτημα: χάνουν τα άχαστα!

 

Τόσο πριν την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό όσο και με τον ΠΑΣ ήταν ξεκάθαρο ότι με δύο νίκες η πώληση του Ροντρίγκεζ θα περνούσε στη λήθη του παρελθόντος σε χρόνο ρεκόρ, ουδείς θα ασχολούνταν, όλοι θα πανηγύριζαν το νικηφόρο σερί. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν ακριβώς έτσι. Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Λεβαδειακού- έστω και λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα- αλλά σκόνταψε με τον ΠΑΣ και το πρόβλημα ήρθε ορμητικά στην επιφάνεια.

 

Κακά όμως τα ψέμματα. Δεν μπορείς να κρίνεις μια απόφαση από το αποτέλεσμα ενός ή δύο αγώνων. Πρέπει να βάλεις κάτω τον σχεδιασμό. Κι εδώ είναι φανερό ότι έχει πάει περίπατο... Ο Ροντρίγκεζ πωλήθηκε την ώρα που ο Ίβιτς παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένος να βρει τον αντικαταστάτη του, βρίσκεται προ απροόπτου, ψάχνει και ελπίζει για το καλύτερο δυνατό. Αυτό σημαίνει έλλειψη προγραμματισμού. Και σχεδιασμού πάνω από όλα.

 

Γιατί ποιος είναι σήμερα ο αγωνιστικός σχεδιασμός; Αν πρόκειται για πωλήσεις, τότε ναι η παραχώρηση του Ροντρίγκεζ συνιστά επιτυχία. Αν όμως ο στόχος είναι το κυνήγι του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και της Ευρώπης, πρόκειται για παταγώδη αποτυχία! Γιατί έτσι ο ΠΑΟΚ ενισχύεται στο ταμείο, αλλά χάνει στο γήπεδο. Και στο ταμείο, ευτυχώς υπάρχει η εγγύηση του Ιβαν Σαββίδη. Στο γήπεδο όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία; Με τέτοιες κινήσεις απολύτως κανένας!

 

Και κάτι ακόμη. Όταν το απόρθητο κάστρο της Τούμπας πέφτει όχι μια αλλά περισσότερες φορές- όπως και με τον Ατρόμητο- μέσα σε έναν γύρο, τότε υπάρχει πρόβλημα! Φτού κι από την αρχή!

 

X