ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Σαββίδης μίλησε, ώρα να μιλήσουν και οι άλλοι

Ο Σαββίδης μίλησε, ώρα να μιλήσουν και οι άλλοι

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, μετά την δήλωση «απεριόριστο μπάτζετ» του Ιβάν Σαββίδη

Και τώρα τι; Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την επόμενη μέρα. Μπροστά του βρίσκεται μια μεγάλη πρόκληση. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το Τσάμπιονς λίγκ ή αλλιώς ο δρόμος για τα αστέρια. Η συμμετοχή στους ομίλους. Εκεί που καταξιώνεται κάθε μεγάλη ομάδα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για την ομάδα του Λουτσέσκου.

 

Θα τα καταφέρει; Προφανώς και δεν εξαρτάται μόνο από τον Ρουμάνο τεχνικό. Ο Ιβάν Σαββίδης στο γλέντι την επομένη της επιτυχίας με την κατάκτηση του κυπέλλου, υποσχέθηκε «μπάτζετ χωρίς όρια». Όσο κι αν κάτι τέτοιο κρύβει μέσα του την υπερβολή ένα πράγμα είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνει το όνειρο των ΠΑΟΚτσήδων πραγματικότητα.

 

Άρα το θέμα φεύγει από την δική του δικαιοδοσία. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος να ρίχνει τα λεφτά. Άλλοι όμως πρέπει να κάνουν να πιάνουν τόπο. Δηλαδή τα εκατομμύρια του Ιβάν να μετουσιωθούν σε μεταγραφές παικτών ικανών να κάνουν την διαφορά και να προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της απόκτησης τους. Άρα εδώ οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Λουτσέσκου και Μίχελ.

 

Τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής έχουν δείξει ότι ο ΠΑΟΚ σ΄ αυτόν τον τομέα δεν τα πάει καλά. Παίκτες έρχονται κατόπιν εορτής ενώ άλλοι που αποκτούνται δεν μπορούν να βοηθήσουν. Πρόσφατο παράδειγμα οι Αζεβέντο και Μουλέν. Και οι δύο αποκτήθηκαν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου χωρίς όμως να προσφέρουν αυτά που περίμεναν όσοι τους έφεραν. Ιδιαίτερα ο δεύτερος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

 

Αν η περίπτωση τους αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή τότε Λουτσέσκου και Μίχελ πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους. Ο ΠΑΟΚ έχει βασικό κορμό κι αυτό που χρειάζεται είναι μερικές προσθήκες για να κυνηγήσει το ντάμπλ. Η τακτική του «ράβε- ξήλωνε» πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Ο Σαββίδης μίλησε. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι υπόλοιποι.

X