ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Σάββα, δείξε τον τρόπο

Σάββα, δείξε τον τρόπο

Ο Γιώργος Στράντζαλης γράφει για τη νοοτροπία του Αρη στην ήττα από τον Παναθηναϊκό και το πώς ο Σάββας Παντελίδης θα διώξει τον εφησυχασμό

 

Κάθε αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, έχει τη δική του ανάγνωση. Διαφορετικά για παράδειγμα κάθισε η προ ενός μήνα ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό και διαφορετικά κάθισε η χθεσινή από τον Παναθηναϊκό. Πόνεσε περισσότερο και είχε αρνητικό αντίκτυπο.

 

Γι αυτό φταίει η ομάδα. Η άνευρη εικόνα της στο β΄ ημίχρονο, που σου έδινε την αίσθηση οτι βγήκε από τα αποδυτήρια επηρεασμένη από την κρύα ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Τόσο κρύα ήταν και δεν υπήρχε σημείο που να θύμισε τον Αρη των πρόσφατων αγωνιστικών. Δεν έβγαλε ούτε στον ελάχιστο βαθμό την ένταση, το πείσμα, την αυτοπεποίθηση αν θέλετε που έβγαλε την προηγούμενη εβδομάδα και ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα. Αυτό ενόχλησε. Οχι μόνο τον κόσμο, που θεωρεί με τις αντιδράσεις του μέσω social media – την χθεσινή ήττα, αλλά και τον Σάββα Παντελίδη.

 

Ο τελευταίος μάλιστα φρόντισε να εξωτερικεύσει άμεσα την ενόχλησή του για τον τρόπο που προσέγγιση η ομάδα του το παιχνίδι μετά το τέλος του. “Πήραμε αυτό που μας άξιζε, δηλαδή τίποτα!”. Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει. Κι όταν το λέει προπονητής η βαρύτητα είναι μεγαλύτερη. Το μήνυμα ηχεί πιο δυνατά στα αυτιά των ποδοσφαιριστών οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έδειξε διάθεση, τουλάχιστον προσπάθησε (είχε και το δοκάρι) να αναλάβει πρωτοβουλίες και γενικώς ήταν υποφερτή. Δεν είχε όμως αυτό το κάτι διαφορετικό των τελευταίων αγωνιστικών. Αυτό που σε πείθει και στο τέλος δικαιώνει την προσπάθεια. Ούτε καν τη διάθεση και την ψυχή που είχε στο “Καραϊσκάκης” δεν είχε. Μπορεί να κατέγραψε περισσότερες τελικές (9-11) από τον αντίπαλο, αλλά καμία δεν πήγε στην εστία. Εκανε πολλά αβίαστα λάθη μεσοαμυντικά, λάθη στις μεταβιβάσεις, άφησε κενούς χώρους, είχε σε κακή μέρα τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, σε όλες τις γραμμές. Δέχτηκε δύο γκολ… σαν σε προπόνηση. Αποκορύφωμα το πρώτο που ξεκινά από τον κεντρικό αμυντικό!

 

Ολα αυτά κι άλλα τόσα που βλέπει καλύτερα απ’ όλους ο προπονητής, είναι ζητήματα που χρήζουν λύσης. Με βασικότερο όλων τη νοοτροπία. Διότι υπήρχαν σημεία που έβλεπες την ομάδα επηρεασμένη από την κρύα ατμόσφαιρα και από το γεγονός ότι έχει αυτό το “μαξιλαράκι” ασφαλείας για την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει “μαξιλαράκι”. Υπάρχουν ακόμη τρεις αγωνιστικές και μαθηματικά ο Αρης δεν έχει εξασφαλίσει κάτι. Οπότε είναι καλό ο Σάββας Παντελίδης από σήμερα κιόλας να δείξει στους παίκτες του πώς θα… ξεμάθουν, εφόσον αποδεικνεύεται οτι εφησυχάστηκαν. Να μην μείνει στα χθεσινά λόγια και να τους δείξει τον τρόπο. Οπως τον έδειξε πριν από δύο μήνες, πριν από το ματς στα Πηγάδια όπου ουσιαστικά άλλαξε όλη τη χρονιά για τον Αρη. 

 

Η χθεσινή ήττα, λόγω εικόνας και νοοτροπίας, πονάει. Αν όμως την αποκωδικοποιήσουν σωστά, πρώτος ο Σάββας Παντελίδης και μετά οι ποδοσφαιριστές, μόνο διδακτική μπορεί να αποδειχθεί.

X